Bozdağ: Kira ve faturalar kabardı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy'de esnafın yüzde 80'inin kapalı olduğunu belirterek, "İlçe genelinde 14 aydır kapalı olan esnaflar var. Kira ve fatura

GÜNDEM 5.05.2021 15:20:00 0
Bozdağ: Kira ve faturalar kabardı

17 günlük tam kapanma sürecinde birçok küçük esnafın kapalı olmasına rağmen ödeme yerlerinin açık olduğunu kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “’İşyerleriniz kapalı, ödeme yerleri açık, bankalar açık, vergi daireleri açık’ derlerse o iş olmaz. Kazanamayan esnaf borcunu nasıl ödeyecek?” dedi.

 

“KİRA VE FATURALAR KABARDI”

 

Tekel bayilerin açık, fakat tütüncülerin kapalı olduğunu söyleyen Bozdağ “Tekel bayisi demek gıda sektörü demek. Peyniri, zeytini ekmeği de işin içerisinde var. Tütüncüler bizleri durumlarını anlatıyorlar, adamların tek geçim kaynağı budur” dedi. İlçe genelinde 14 aydır kapalı olan esnafların olduğunu dile getiren Bozdağ, kira ve faturaların kabardığını söyledi. Tam kapanma döneminde fabrikaların açık olduğunu dile getiren Bozdağ, “Fabrika servisleri çeken esnaf kardeşlerimiz var. Bunların illaki araç bakımları olacak. Ama sanayi sitesi kapalı. Burada tamirhanelerin açık olması gerekiyor. Alınan son kararların ardından esnafımız bir ikilem içerisine girdi. Ne zaman açık olup olmadıkları konusunda da tam bilgi sahibi değiller” dedi.

 

“BUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

 

Esnaf destek paketiyle ilgili de konuşan Bozdağ, kredi sicilindeki sıkıntıdan dolayı esnaf bu kredi paketinden yararlanamazsa bu destek paketinin hiçbir işe yaramayacağını dile getirerek “İlk etapta yapılan 25 bin lira destekten herkes faydalanmıştı. Fakat, yapılan hibe ödemelerinden yararlanma konusunda birtakım sıkıntılar oldu. Bunların çözülmesi gerekiyor” dedi. Koronavirüs nedeniyle piyasalardaki durgunluğa da dikkat çeken Bozdağ, “Bayramda da esnaf kapanırsa bu durgunluk nasıl giderilecek?” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU