Sıfır atık çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Kapaklı Belediyesi, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 70 farklı noktasına yerleştirilen giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaraları ile sıfır atık konu

GÜNDEM 15.04.2021 12:26:00 0
Sıfır atık çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çalışmalar sürdürülüyor.

 

70 FARKLI NOKTAYA YERLEŞTİRİLDİ

 

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’nın 5 farklı noktasına yerleştirilen, cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve ilaçların toplandığı Mobil Atık Getirme Merkezi ünitelerinin ardından 70 farklı noktaya da giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaraları konuldu.

 

FARKINDALIK OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR

 

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sıfır Atık Yönetmeliği gereği ilçemizde sıfır atık konusunda farklı projeler üreterek, farkındalığın oluşturulması ve atıkların ayrıştırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda daha önceden tespit edilen ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklara 70 adet giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarını yerleştirildi. Kumbaralarda toplanacak giysi, ayakkabı ve tekstil atıkların düzenli depolama tesislerine gitmesi engellenecek ve atıklar lisanslı firma aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılacak” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Buse SERİN