Polis Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıldönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 176'ncı yılı Tekirdağ ve Edirne'de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Pandemi nedeniyle sade törenler düzenlenirken, törenlerde pandemi kuralları da

GÜNDEM 10.04.2021 15:47:00 0
Polis Teşkilatı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ eski Valilik meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, polis emeklileri derneği üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile emniyet mensupları katıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

 

 

EMNİYET TEŞKİLATI’NDAN VALİ YILDIRIM’A ZİYARET

 

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176.  yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, emniyet müdürleri ile birlikte Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı da makamında ziyaret etti. Vali Aziz Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Emniyet mensuplarının 10 Nisan Polis Günü’nü kutladı. Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan şahsında tüm personele görevlerinde başarılar diledi.

 

 

KAPAKLI’DA DA TÖREN DÜZENLENDİ

 

Kapaklı’da da Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla cumartesi günü saat 10.00’da Belediye Meydanı’nda tören düzenlendi.  Törene İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve emniyet mensupları katıldı. Emniyet Müdürü Kara’nın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

 

“PANDEMİ NEDENİYLE İÇİMİZ BURUK"

 

Edirne’de düzenlenen törene de Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, ve emniyet müdürü yardımcıları, şube müdürleri ve birimlerde görevli polis ekipleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, “Elbette ki daha coşkulu bir 10 Nisan kutlamak isterdik. Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sebebiyle içimiz biraz daha buruk. Bu sebeple biraz daha sade şekilde 10 Nisan'ı gerçekleştiriyoruz. Bu vatan için bu millet için kanlarını ve canlarını feda etmiş şehitlerimizi unutmadık, gazilerimizi unutmayacağız. Buradaki törenin ardından şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edeceğiz, orada bir dua okuyup 10 Nisan etkinliklerimizi bu sene bu şekilde tamamlamış olacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU