7 yılda Ergene'ye 137 milyon TL'lik yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçede çalışma, proje ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşmak adına 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenlediği ortak bas?

GÜNDEM 18.03.2021 15:35:00 0
7 yılda Ergene

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası Salonu’nda düzenlenen toplantı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in açılış konuşmasıyla başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Tüm ilçelerimizde yaşanan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak, basınımız vasıtası ile en doğru bilgileri ve yapılan hizmetleri vatandaşlarımıza aktarmak için bu basın toplantılarını tertip ettik. Ancak öncelikle Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünde, başta Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

 

“BU SALGINDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”

 

Başkan Albayrak, koronavirüs salgını dolayısıyla bir yıldan bu yana tam randımanlı çalışamadıklarını ifade ederek “1 Nisan'dan itibaren artık, aşılamanın geldiği nokta ve pandemi ile mücadelede kaydedilen aşamadan aldığımız güçle sahada olacağız. Vatandaşlarımıza inancımız tam ve en kısa sürede Tekirdağ olarak biz de bu salgından alnımızın akı ile çıkacağız” dedi.

 

 

“2 MİLYAR 750 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK”

 

Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ genelinde 2 milyar 750 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını kaydeden Albayrak, “Ergene özelinde ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 74 milyon, TESKİ'nin ise 63 milyon olmak üzere toplam 137 milyon TL'lik yatırımımız söz konusu. Ama yapılan tüm yatırım ve hizmetlere rağmen Tekirdağ'ın ve tüm ilçelerimizin çok daha fazla yatırıma ihtiyacı varsa bunun ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor” dedi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Albayrak, “Rasim Başkan Ergene için gayet başarılı çalışmalar yapıyor. Onun yetmediği yerde ben büyükşehir olarak arkasında olacağım. Ergene'yi seviyoruz. Bundan sonra da Ergene için, Tekirdağ için elbirliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014- 31 Aralık 2020 tarihleri arasında TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projeler ile ilgili sunum yapılmasının ardından Başkan Kadir Albayrak ve Rasim Yüksel basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ