Demirbaş: Biz ezelden beri hür bir milletiz

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıldönümünde Başakşehir Okulları'nda online program düzenlendi. Programda konuşma yapan Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet

GÜNDEM 14.03.2021 13:31:00 0
Demirbaş: Biz ezelden beri hür bir milletiz

Özgürlük, bağımsızlık ve milli mücadelenin önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, kabulünün 100. yıldönümünde koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak kutlandı. Kutlama programına okulun tüm öğretmen ve öğrencileri katıldı. Sunuculuğunu Türkçe Öğretmenleri Mural Bal ve Berkant Gülşen yaptığı program, Saygı duruşunun ardından 3. ve 4. sınıf öğrencilerden oluşan koro eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

ŞİİR OKUNDU

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başakşehir Okulları sınıf öğretmeni Işık Işıkalp gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı Senin İçin Nedir?” konulu video çalışması izlendi. Videonun ardından 8/B sınıfı öğrencisi Abdülhadi Toğal “İstiklal’i Hissetmek” adlı şiiri seslendirdi.

 

 

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KITALARINI YORUMLADI

 

Program sonunda Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasını yaptı. “Bugün Başakşehir Okulları çok önemli bir programa daha imza attı” diyen Demirbaş, “İstiklal Marşımızın 100. yıldönümünü kutluyoruz. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden tek tek teşekkür ederim.  Korkma diye başlıyor İstiklal Marşımız, ne yaptığını biliyorsan korkmamalısın. Çatma diyor bir sonraki kıtasında özgüvenli ol, motivasyonlu ol diyor. Neden özgüvenli olacağız? Çünkü biz ezelden beri hür bir milletiz. Ama hür olmanın da bedelleri var. Sevgili öğrencilerimiz sürekli çalışmalı ve hep birlikte tek yürek olarak, inanarak yolumuza devam etmeliyiz. Bizler öğretmenleriniz olarak sürekli sizler için çalışıyor ve sizlere daha iyi bir eğitim verebilmek adına çabalıyoruz” diyerek İstiklal Marşımızın her kıtasına yorumlarını katarak öğrencilerine öğütlerde bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ