Belediyeden ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması

Kapaklı Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası dolayısıyla ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenledi. Başvuruların 1-7 Mart tarihleri

GÜNDEM 28.02.2021 11:23:00 0
Belediyeden ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması

Kapaklı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. 

 

FON MÜZİĞİ VE SES SİSTEMİ KULLANILMAYACAK

 

Belediye yetkilileri, yarışma hakkında yaptıkları bilgilendirmede, “Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudukları videoları, ad-soyadı Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, doğum tarihi, okul adı ve sınıfı, iletişim bilgileri ve ikametgah adresleriyle beraber http://wetransfer.com adresinden kultur@kapakli.bel.tr adresine gönderecekler. Bu adrese gönderdikleri video linkini kopyalayıp, İstiklal Marşı Güzel Okuma başvuru formunu doldurup başvurularını tamamlamış olacaklar. Yarışmaya katılacak videolarda fon müziği ve ses sistemi kullanılmayacaktır” dedi.

 

KRİTERLERE UYMAYAN VİDEOLAR DEĞERLENDİRİLMEYECEK

 

Video çekimi yapılırken telefon ya da kameranın yan ve sabit tutulması gerektiğini ve öğrencinin boydan görünecek şekilde çekilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, “Belirtilen kriterlere uymayan videolar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Ölçme ve değerlendirmede puanlama ise şu şekilde yapılacaktır: Vurgu ve tonlama telaffuz 20 puan, jest mimik kullanımı 20 puan, heyecan kontrolü, sahneye hakimiyet 20 puan, öğrencinin şiire kattığı yorum 20 puan, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi 20 puan. İki ayrı kategoride düzenlenecek İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mart Cuma günü düzenlenecek törende takdim edilecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ