Yücel: Tekirdağ'ın kazanımlarının daha fazla olması gerekiyor

Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, parti olarak sorunların tespiti ve çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını bel

GÜNDEM 25.02.2021 17:11:00 0
Yücel: Tekirdağ

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere bugün Çerkezköy’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, saat 12.30’da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret etti. Yücel’e ziyaretlerinde Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ile bazı il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

“TÜKENMEK BİLMEYEN BİR VEFA BORCUM VAR”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Ali Bozdağ, esnafın yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgi verdi. Pandemi sürecinde pek çok esnafın mağdur olduğunu kaydeden Bozdağ, “Esnafımız mart ayından beri dükkanını açmamış ama elektrik ve doğalgaz faturası gelmeye devam ediyor. Marttan beri kapalı olan iş yerine elektrik nasıl gelir? İşyerleri kapalı” dedi. Çerkezköy’ün 81 vilayetin kültürünü yaşadığını belirten Bozdağ, “Bunun yanı sıra 10’un üzerinde de gelen soydaşlarımız var. Ayrı ayrı kültürler, birikimler, tecrübeler var. Ben burada hem görev yapıyorum hem eğitim alıyorum. Çerkezköy’e tükenmek bilmeyen bir vefa borcum var. Bu değerlerin kıymetini bilmeliyiz” dedi.

 

“PANDEMİ ÜLKEMİZİ VE TEKİRDAĞ’I DA ETKİLEDİ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel de, “Bizler de il ve ilçe kongrelerimizi bitirdikten sonra tüm ilçe teşkilatlarımız ile beraber kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret edelim, oda borsa birliklerimizi ziyaret edelim, vatandaşımızın, esnafımızın yanında olalım istedik. Özellikle pandemi sürecinde onların dertlerine, sıkıntılarına çare bulacağımız kadarıyla, mücadele edebileceğimiz kadarıyla onların yanında olalım istedik” dedi. MHP olarak Tekirdağ’daki tüm mahallelerde mahalle temsilciliklerini oluşturduklarını kaydeden Yücel, “MHP’nin devlete, devletin birlik ve bütünlüğüne bakışı herkes tarafından malumdur. Bunu koruyabilme ve yaşatabilme adına da Tekirdağ’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız neticesinde de sadece gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için de bir hazırlık içerisindeyiz. Tekirdağ’a bugün bakıyoruz, fabrikamız var ama dışarıdan bakıldığında bir sanayi kenti değiliz. Çiftçimiz var ama dışarıdan bakıldığında bir tarım kenti değiliz. Denizimiz ve ormanımız var, dışarıdan bakıldığında turizm kenti değiliz.  İki cami arasında kalmış beynamaz gibiyiz. Abdest almışız, vakit girmiş, ‘o camiye mi gitsek buraya mı gitsek’ derken vakit geçiyor. Şu anda öyleyiz. Ama bunu seçilmişlerimiz, kamu kurum kuruluşlarımız, müdürlerimiz, amirlerimiz, belediyelerimiz, milletvekillerimiz, oda-borsa-birlik başkanlarımız ve onların kıymetli temsilcileri ile beraber bu problemleri çözebileceğimize inanıyorum. Bunu da MHP olarak yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

 

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililerle birlikte Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ı da ziyaret etti. İlçe ve il kongrelerini tamamladıktan sonra ilçe başkanları ile beraber ilçelere ziyaretlere başladıklarını belirten İl Başkanı Yücel, “Pandemi tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi, şehrimizi, hepimizi etkiledi. Siyaset arenasını da etkiledi. Etkilediği süreç içerisinde de bir vebal altına girmeden, elimizden geldiği şekilde esnafımızın, vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, çalışanlarımızın, emekçilerimizin yanında olmak istiyoruz. Bu pandemi sürecinde de elimizden geldiğince onlara destek olmak istiyoruz. Burada doğduk, doyduk, büyüyoruz, evlatlarımızı burada büyüteceğiz. Bu toprakları daha yaşanabilir bir hale hep beraber nasıl getirebiliriz? Bunun için çalışıyoruz” dedi. MHP’nin son seçimlerde bir milletvekili çıkarabilecek oy oranına sahip olamadığını söyleyen Yücel, “Fakat bunun için de mücadele ediyoruz. Bu demek değil ki bizim temsilcilerimiz yok. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm milletvekillerini biz Tekirdağ milletvekili olarak görüyoruz. İnşallah elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce görmüş olduğumuz, dinlemiş olduğumuz, sizlerin anlattığı sorun ve problemleri ortadan kaldırmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

“HER İLÇENİN ÖZELLİKLERİ FARKLI”

 

Tekirdağ’ın bir büyükşehir olduğunu fakat her ilçesinin özellik açısından birbirinden farklı olduğunu söyleyen İl Başkanı Yücel, “Çerkezköy ile Çorlu aynı özelliklere sahip değil. Arada 10 kilometre olmasına rağmen Kapaklı ile Saray aynı özelliklere sahip değil. Ergene ile Muratlı sınırdaş ilçelere ama aynı özelliklere sahip değiller. Bu özelliklerini bilerek, bölgenin yapısını bilerek, bunları gözlemleyerek, sorunları analiz ederek tüm seçilmiş arkadaşlarımızın bunlara önem vererek çalışması lazım. İyi günde burada, seçimde burada, ama kötü günde de burada olması lazım. Genel siyaset alanına baktığımızda da Adalet ve Kalkınma Partisi oy çoğunluğuna sahip, milletvekili çıkartmış. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Tekirdağ Milletvekili. Muhalefet Partisi’nde parti içinde önemli bir yerde olan Faik Öztrak Tekirdağ Milletvekili. O yüzden Tekirdağ’ın kazanımlarının daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“DESTEKLEMELER YETERSİZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren As, “Risk grubunda olan esnaf grubuyuz. Çerkezköy sürekli göç alıyor. Aynı zamanda fabrikalarımıza İstanbul’dan gelen çalışanlar da var. İstanbul’daki sıkıntılar buraya da yansıyor. Ama burada fabrikaların çoğu servisleri yüzde 50 kapasite ile çalıştırarak bunu aşmaya çalıştı. Bu da hem çalışan için, hem orada çalışan esnafımız için, hem de işletme sahihi sanayici için olumlu bir hareketti” dedi. Öğrenci servislerinin 11 Mart 2020’de kontak kapattığını anımsatan As, “Sanayi bölgesi olduğumuz için, servislerin yüzde 50 kapasite ile çalıştığı işyerlerinde S plakaların yetmediği yerde J plakalar devreye girdi. Öğrenci servisleriyle bunu tamamlamış olduk. Bu arkadaşlarımıza da bir iş imkanı sağlandı. O da güzel bir şey” diye konuştu. Desteklemelerin yetersiz olduğunu söyleyen Oda Başkanı Mustafa As, “3 ay boyunca biner TL destek yatırılacak. Bu devam ediyor. Ama biz bu süreç devam ettiği sürece bu desteklemelerin de artarak, uzatılarak devam etmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞU ANDA BİRLİK OLMA ZAMANI”

 

Şu anda esnafın, vatandaşların en çok siyasetçilere ihtiyacının olduğunu söyleyen Oda Başkanı As, “İstanbul’a yakın olmamızın bizim üzerimizde olumsuz etkileri daha fazla oluyor. Devamlı bir sirkülasyon oluyor. Bu da vakaların artması anlamına geliyor. Biz kendi aramızda maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaya çalışıyoruz. Bir taraftan hayat devam ediyor. Siyasetçilerle de sorunlarımızı ve taleplerimizi paylaşıp en iyisi, en doğrusu neyse onları yapmaya çalışıyoruz. Hepsinden destek görüyoruz. Hepsine ihtiyacımız var. Şu anda birlik olma zamanı” diye konuştu.  İlker Yücel, Çerkezköy ziyaretleri kapsamında Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi, Petrol İş Sendikası, Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilçede bazı esnafları da ziyaret etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU