Sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla görüşen Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ'a yapılacak sağlık yatırımları ile ilgili

GÜNDEM 25.02.2021 16:56:00 0
Sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi

Ergene’ye yapılacak olan 50 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin 25 Mart’ta yapılacağını açıklayan Mustafa Yel, “İnşaat alanı yaklaşık 12 bin metrekare olacak olan ve 3 katlı yapılması planlanan hastane bünyesinde acil servisler, poliklinikler, doğum salonları, ameliyathaneler, yoğun bakım birimleri, yataklı servisler, hemodiyaliz ünitesi, idari birimler, destek ve teknik hacimler yer alacak. Ergene sakinleri için oldukça sevindirici bir haber olan devlet hastanesi tamamlandığında, şehir halkı sağlık hizmetlerinden çok daha hızlı bir şekilde yararlanmaya başlayacak” dedi.

 

KAPAKLI’YA DİŞ HASTANESİ MÜJDESİ

 

Çorlu Devlet Hastanesi iyileştirme çalışmalarıyla ilgili de açıklama yapan Yel, görüşmede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Çorlu Devlet Hastanesi’nin bir üst sınıfa yükseltilmesinin sağlanacağını ifade ettiğini belirtti. Bu iyileştirme ile birlikte Çorlu Devlet Hastanesi’nin hem hizmetler yönünden daha kaliteli bir hale geleceğini, hem de doktor ve branş artışının sağlanacağını söyleyen Yel, Kapaklı’ya yapılacak olan diş hastanesi ile ilgili de konuşarak “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede; Kapaklı Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarının, yeni yapılan hastane tamamlanana kadar iyileştirileceği, personel ve doktor sayısının arttırılacağı ve vatandaşların ilçedeki hastaneden daha verimli bir şekilde hizmet alabilmeleri için gerekli diğer hizmetlerin de en kısa zamanda yapılacağı yönünde konuştuk” dedi. Kapaklı’da daha önce belediye tarafından restore edilen diş hastanesinin yerine, yeni bir bina yapılarak vatandaşların daha nezih bir ortamda diş sağlığı hizmetlerini alması konusunu da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiklerini belirten Milletvekili Yel “Sağlık Bakanımız hastanelerin durumları ile ilgilenileceğini, daha iyi hizmet verebilmeleri yönünde gereken tedbirlerin alınacağını ifade etti” dedi.

 

“DOKTOR İHTİYACI GİDERİLECEK”

 

Malkara Devlet Hastanesi’nde uzmanlık gerektiren branşlarda doktor ihtiyacının giderileceğini kaydeden Mustafa Yel, “Malkara Devlet Hastanesi’ne; pediatri (çocuk doktoru), nöroloji, uzman aile hekimi, dâhiliye, cildiye ve göğüs hastalıkları alanlarında uzman doktor ihtiyacını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettik. Kendisi de ihtiyaç duyulan kadrolar için değerlendirmelerin yapılarak atamaların gerçekleştirileceğini belirtti” dedi.

 

 

“HASTANENİN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK”

 

Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin doktor ve ekipman ihtiyaçlarını da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiklerini belirten Milletvekili Mustafa Yel, “Hayrabolu Devlet Hastanesi’nde halihazırda boş bulunan kadın doğum, genel cerrah ve anestezi uzmanı kadrolarının doldurulması ve tomografi cihazı tedariki için ihtiyaç taleplerini Sağlık Bakanına ilettik. Sağlık Bakanımız da hastanenin ihtiyaçlarının en kısa sürede giderileceğini ifade etti” dedi.

 

“ATAMALAR EN KISA SÜREDE YAPILACAK”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göğüs Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nefroloji, Nöroloji, Kardiyoloji Uzmanı talepleri ile Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru gibi yardımcı sağlık personeli talepleri ve destek personeli ihtiyacını da Koca’ya ilettiklerini dile getiren Milletvekili Yel, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ise, diğer ilçelere olduğu gibi Çerkezköy için de gereken atamaların değerlendirmelerin ardından en kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti” dedi.

 

“KADRO DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK”

 

Tekirdağ Muratlı Devlet Hastanesi ile ilgili konuşan Yel, “Sağlık Bakanımıza Muratlı Devlet Hastanesi’nde ihtiyaç duyulan Genel Cerrah, Anestezi Uzmanı, Kadın Doğum Uzmanı, Göz Hastalıkları Uzmanı taleplerini ilettik. Bununla birlikte; Muratlı Toplum Sağlığı Merkezi, 112 ASHİ, Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Yatırım Projesi’nin en kısa zamanda ihale edilmesi hususlarını Sağlık Bakanına ilettik. Bakanımız da Muratlı Devlet Hastanesi için eksik ve ihtiyaç duyulan kadro değerlendirmelerinin yapılarak atamaların gerçekleştirileceğini ve gerekli yatırımlara hız verileceğini belirtti” diye konuştu.

 

39 TABİBİN KADRO TAHSİSİ YAPILDI

 

Sağlık alanındaki yatırımların açıklanmasının ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ’daki devlet hastanelerinde görevlendirilmek üzere Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında 97. Dönem münhal kadrolar da açıklandı. Kura çekimi 2 Mart tarihinde yapılacak atamalar için, 16'sı uzman tabip, 23’ü tabip olmak üzere toplam 39 tabibin kadro tahsisi yapıldı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da bu müjdelerin Tekirdağ için çok önemli olduğunu ve bu yatırımların Tekirdağ’ı sağlık hizmetleri noktasında çok daha ileri taşıyacağını ifade ederek “Birbiri ardına aldığımız müjdeler adeta bizde bir bayram havası oluşturdu. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bugüne, en fazla yatırım yaptığımız alanlardan biri de sağlık hizmetleri oldu. Bu noktada büyük bir devrim gerçekleştirdik diyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu oldukça önemsiyor. Bugün ülkemiz geneline yayılan şehir hastanelerinin, gerek kapasite gerekse hizmet ve ücret standartları noktasında, neredeyse dünyada örneği yok. Hamdolsun bunlardan birini de Tekirdağ’ımıza kazandırmıştık” dedi. Ergene’ye yeni bir devlet hastanesinin kazandıracağını, diğer pek çok ilçeye de onlarca yatırımın söz konusu olacağını belirten Özcan, bu gelişmelerde katkısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Tekirdağ Milletvekillerine teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU