Albayrak: 57.  Alay'ın kahramanlarını saygıyla anıyoruz

57. Alay Yürüyüş Komitesi, Sancak Devir Teslim ve Çelenk Sunma Töreni düzenledi. Törene katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyük Önderimiz, Başkomutan Gazi Mustafa

GÜNDEM 23.02.2021 16:47:00 0
Albayrak: 57.  Alay

Süleymanpaşa Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde düzenlenen törene; Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 26. 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

KAYMAKAM KAYA SANCAĞI YILMAZ’A TESLİM ETTİ

 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende 26. 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Selim Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 57. Alay’ın sancağı, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya tarafından Hikmet Yılmaz'a teslim edildi. Sancak Devir Teslim ve Çelenk Sunma Töreni sonrasında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, "Büyük Önderimiz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şanlı alayı Tekirdağ 57. Alay'ın kahramanlarını saygıyla anıyoruz" İfadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN