Başkan Kesimoğlu CHP'ye dönüyor

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek seçime bağımsız olarak giren ve yeniden Kırklareli Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Siyam Kesimoğ

GÜNDEM 21.02.2021 14:41:00 0
Başkan Kesimoğlu CHP

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nden aranarak partiye dönmesinin önerildiği, bu konuda kararını netleştirmeden önce vatandaşın da görüşünü almak için anket yaptırdığı öğrenilen Bağımsız Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı’nı ziyaret etmesi ‘Kesimoğlu CHP’ye dönüyor’ yorumunu güçlendirdi.

 

 

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

 

CHP Kırklareli İl Başkanlığı önünde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Kesimoğlu, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Sayın Alaaddin Güncer, Merkez İlçe Başkanı Sayın Özgür Uygul ve yönetimlerini makamlarında ziyaret ettim. Değerli başkanlarımıza ve saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partisi ailesine bu güzel ağırlama için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ANKARA’YA GİDECEK

 

Pazartesi günü Ankara’ya giderek Salı günü gerçekleştirilecek CHP Grup Toplantısına katılacağı öğrenilen Bağımsız Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun takması bekleniyor. Kesimoğlu ile birlikte CHP’ye başka katılım olup olmayacağı da merak ediliyor.

 

 

MEHMET SİYAM KESİMOĞLU KİMDİR?

 

7 Mart 1960 tarihinde Kırklareli’nin Vize ilçesinde doğdu. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Turizm Bakanlığı’nda Başdanışmanlık yaptı. Özel sektörde ve kamu sektöründe çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanlığı, Mülkiyeliler Birliği Vakfı Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Vakfı 2. Başkanlığı, Kırklareli Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanlığı görevlerini üstlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden 22. Dönemde Kırklareli Milletvekili seçildi. Aynı dönem Türkiye – Estonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. 12 Haziran 2011’de yapılan seçimle yeniden 24. Dönem CHP Kırklareli Milletvekili olan Kesimoğlu, 1 Şubat 2014’te Kırklareli Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi ve 30 Mart’ta yapılan seçimle Kırklareli Belediye Başkanı oldu. 31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’den aday gösterilmeyince partiden istifa ederek seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olarak katılan ve yeniden Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Kesimoğlu evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU