Albayrak: Kapaklı'ya verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz

İlçe belediye başkanları ile organize ettiği ortak basın toplantılarının 4'üncüsünü Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte düzenleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye BaÅ?

GÜNDEM 14.02.2021 14:55:00 0
Albayrak: Kapaklı

“Mustafa Çetin’in bugüne kadar Kapaklı’ya yapılmadığını belirttiği yatırımları kalan 3 yılda yapacak mısınız?” Ve az önce sunduğu ıslak imzalı belgelerdeki 150 milyonu aktaracak mısınız?” sorusuna cevap veren Albayrak, “Önce herkesin sorması gereken bir soru var. Sizin bana değil benim de herkese, herkesin de bir yere soru sorması lazım. Büyükşehir olarak bu süre içerisinde 97 milyon, TESKİ olarak da 91 milyonluk bir yatırımı gerçekleştirmiş, bu bölgeye harcamayı yapmış 188-189 milyonluk bir yatırımla bugün bu brifingi yapmış bir büyükşehir belediye başkanı olarak diyorum ki; bunlar yeterli mi? Hayır. Kendi açımdan demiyorum. Ben bunun 5 katı yatırım yapsam, 5 katı yatırımdan sonra buraya gelip bir basın toplantısı yapsak yine başkanım yine 48 dakikalık bir sunum yapacak. Bu şunu ortaya koyuyor. Niye Kapaklı bugüne kadar bu kadar geri bırakıldı? Yerel yönetim olarak demiyorum genelde diyorum. Bu çok önemli. Kapaklı niye bu kadar hizmetlerde geri bırakıldı? Bu soruyu herkesin bir yerlere sorması lazım” dedi.

 

“KOLAY KOLAY ‘ENKAZ DEVRALDIM’ DEMEM”

 

Albayrak, “Ben kolay kolay enkaz devraldım, bu oldu, şu oldu demem. Ama bu gördüğünüz büyükşehir belediye başkanı TESKİ’yi kurdu, daha genel müdür atarken 610 milyonluk bir borç koydular, daha hiç hizmet yapmadan. Teslim aldığım borç miktarı bu. Yine bu gördüğünüz büyükşehir belediye başkanı, büyükşehir belediye makamının koltuğuna oturduğu 3’üncü günde mali durumu istediği zaman 261 milyon liralık borç ile karşılaştı. Ondan sonra tabi hizmetleri yapacaksın, kadronu kuracaksın, düşünün 70 tane şube müdürü, 24 tane daire başkanı var ve organizasyon temasında kutular var bomboş. Daha bu kanun çıktığından beri de hizmet bekliyor. Bunların oluşması, oturması, hizmet yapması için zamana ihtiyaç vardı, bu zamanı çok iyi şekilde değerlendirdik. Herkese bir süre verirler, ‘derler ki sen yeni oturdun koltuğuna sana biraz süre verelim’ Bazılarında 100 gündür, bazılarında 500 gündür. Bizde daha 32’nci günde yerel yönetimde o günkü iktidarın sahipleri ‘Keşke bu başkana oy vermeseydik, 32’nci gün hala bir şey yok’ diye söylemeye başladılar. O iktidarın sahipleri, temsilcileri ve yerel siyasetçileri bütün siyasal politikasını bunun üzerine yaptılar” dedi.

 

“DAHA BU KADAR YATIRIMA NİYE İHTİYAÇ VAR”

 

Kapaklı için öncelikle sorulması gereken sorunun “Daha bu kadar yatırıma niye ihtiyaç var” sorusu olduğunu söyleyen Albayrak, “Kapaklı 50 yıl içerisinde hiçbir ilçenin büyümeyeceği kadar büyümüş. Ama birçok şey hala 20-30 bin nüfusa göre kalmış. Bu 5 sene içerisinde de Kapaklı’ya yapılan diğer yatırımları soralım. Ben büyükşehir ve TESKİ olarak ilk dönem yaptığım harcamaları kitapçık halinde mahalle mahalle, köy köy, her tarafa bu yatırımları verdim. Bütün siyasi partilere verdim. Bu, şeffaf bir belediyeciliğin göstergesidir” dedi.

 

“HİÇ KİMSE ADIM BİR YERE VERİLSİN DİYE HİZMET YAPMAZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in sunumunda söylediği “Eski belediye meydanına parkı yaparsa parka Kadir Albayrak’ın ismini vereceğiz” ifadelerine de atıfta bulunan Albayrak, “Bizim istediğimiz bundan sonraki süreci çok iyi değerlendirerek Kapaklı’ya vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek. Bunun içinde hiç kimsenin isminin bir yere verilmesi için şart koşmasına veya refah duygusuna ihtiyacı yok. Hiç kimse adım benim bir yere verilsin diye hizmet yapmaz” ifadelerini kullandı.

 

“BEN DEVLDETLE YARIŞMIYORUM”

 

Mustafa Çetin’in sunumunun yarım saatten fazlasında devlet yatırımlarını anlattığını söyleyen Albayrak “Ben devletle yarışmıyorum. Sayın başkanla da yarışmıyorum. Sayın başkan da benimle yarışmıyor. Elbette ki devletimiz sayın başkana vermiş olduğu sözleri büyükşehire de vermek zorunda” dedi.

 

“MART AYINDA İHALEY SÜRECİ BAŞLAYACAK”

 

Gazetecilerin “Kapaklı bundan sonra devlet yatırımları konusunda hak ettiğini alacak mı?” sorusuna da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin cevap verdi. İlçe Emniyet binasının eksik olduğunu, bu konuyla ilgili bakanla görüştüklerini söyleyen Çetin, “Tahmin ediyorum Mart ayı içerisinde ihale süreci başlayacak. Devlet yatırımı olarak ilçe emniyet binamız eksik. Bir diğer eksiğimiz de adliye binamız. Bununla ilgili de kaymakamımız ile girişimlerimiz var. Yer tespit ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi onun ilçemize kazandırılması için temaslarımız devam edecek. Bizim için şu anda devlet yatırımı olarak en önemli olan Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunun giderilmesi. Bu yıl içerisinde en çok oraya konsantre olmuş vaziyetteyiz. Diğer kurumlarla ilgili herhangi bir eksiğimiz görülmüyor” dedi.

 

“KISA SÜREDE ÖNEMLİ BİR YOL ALDIK”

 

Kapaklı sürekli göç aldığı için her yıl yeni okul ihtiyacının olduğunu, bunun valiliğin de takip ettiğini, yaptığını söyleyen Çetin, “Hastanemiz de 2022’nin sonunda ya da 2023’ün başında tamamlanacak. Tabi bina tek başına bir şey ifade edemiyor. Oraya kadroların getirilmesi için yoğun bir temasta bulunacağız. Devletin yatırımları ile ilgili bu kısa süre içerisinde önemli bir yol aldık” dedi.

 

“BU DÖNEMDE ALTYAPIYI BİTİRECEĞİZ”

 

Bir gazetecinin “Kapaklı nedense istenilen yatırımları almakta biraz geç kalıyor. 2018 yılı Kapaklı yılım olacak demiştiniz. Diğer ilçelere yapılan yatırımlarla mukayese edildiğinde bu yatırımlara bizim biraz zor ulaştığımız hatta yetişemediğimiz oluyor. Bu gecikmenin biraz daha telafi edilmesinde yanayız” sözleri üzerine Kadir Albayrak, “Bin 500 metre Erbay Caddesi’nde, bin 200 metre Pınar Bulvarı’nda altyapı yatırımı yaptık daha 2’nci aydan itibaren vatandaşlarımızın muazzam tepkileriyle karşılaştık. Oysa ki vatandaşlarımızın çok sabra ihtiyacı var. Ben bunu istiyorum. Biz mutlaka ama mutlaka Kapaklı’nın altyapı sorununu bu dönemde halletmeliyiz. Daha burada kazacağımız yüzlerce kilometre altyapı var. Şimdi daha bin metrede, bin 500 metrede şikayetler var. Ve bunu siyasal malzeme olarak da kullandılar. Bunun siyaseti olmaz. Ya yapmayacağız, ya da yaparken kışın yağmur ve çamura, yazın ise toz toprağa katlanacağız. Süleymanpaşa’da 610 kilometre altyapı yaptık. 3 sene sürdü. Burada da sayın başkan Ankara’da bakanlıklarla görüşmüş, yakın zamanda uygulamayı planladığımız bir altyapı var 200 kilometreden fazla. Bunu yaparken önce vatandaşlarımızla konuşacağız, STK’larla konuşacağız, herkesle konuşacağız. Her tarafı kazmamız lazım ama bu dönemin sonunda Kapaklıların gündeminden içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon  sorunlarının kalkması lazım. Nüfus geliyor arkadan devamlı. Bu insanlara bir şey hazırlamak lazım. Ya göçü engellemek ya bu çalışmaları yapmak lazım. O nedenle öncelikle altyapıyı bitireceğiz ondan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kapaklı’ya ne söz verdiysek hepsi bu hizmet döneminde gerçekleşecek” diye konuştu.

 

“GEREKİRSE YAPARIZ”

 

“Çerkezköy-Çorlu-Süleymanpaşa’da bulunan Kadın Danışma Merkezi’ni Kapaklı’ya da kurmayı düşünüyor musun?” sorusuna da cevap veren Albayrak, “Kapaklı ile Çerkezköy arası 5 kilometre. Zaten son 1 senede yüz yüzde konuşmalar pandemi sebebiyle kalktığı için telefon aracılığıyla birçok vatandaşımıza hizmet verdik. Ama gerekirse yaparız” dedi. Bir gazetecinin “Geçtiğimiz günlerde Bahçeağıl’da üzücü bir olay yaşadık. Bir vatandaşımız dere suyuna kapılarak hayatını kaybetti. Akabinde muhtarımız size de seslendi, Mustafa başkanımız da oradaydı.  Bir köprü yapılması talebinde bulundu. Bu konu hakkında ne söylemek istiyorsunuz?” sorusu üzerine de Albayrak, “Öncelikle orada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Her ölüm kötü, insan üzülüyor tabii ki. Orada iki tane köprü var. Bir tanesi Bahçeağıl-Karlı arası, bir tanesi de Bahçeağıl-Yoncalı arasındaki köprü. Bu köprüyü buraya yapma sözünü veren benim. Oraya hizmet yapmamız için kendi hizmet sahamıza almamız gerekiyordu. Meclisten karar çıkararak aldık. Bize geçtikten sonra Devlet Su İşleri’nden yapım iznini istedik. ‘Bu yolu asfalt yapacaksanız burasının günümüz standartlarına göre şu genişlikte, şu uzunlukta bir köprü yapmanız gerekiyor’ dediler. Bugünkü yaklaşık bedeli 6 milyon TL. ‘Biz buraya menfez yapalım’ dedik. ‘O zaman buraya asfalt yapamazsın, tarla yolu kalması lazım’ dediler. Mecliste alacağımız kararla burasını yeniden bizim yol ağımızdan çıkaracağız. Tarla yolu kalsın ama en azından kasisli menfez yaparak geçiş sağlayacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU