Çetin: Kapaklı'ya 63 milyon TL'lik yatırım yaptık

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Kapaklı'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı'nın TekirdaÄ

GÜNDEM 12.02.2021 19:06:00 0
Çetin: Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesine göre Kapaklı’ya 400-500 milyon liralık bir yatırım yapılması gerekirken toplamda 140 milyon liraya yakın bir yatırımın yapıldığını dile getiren Çetin, “Bunun, bizim sorunlarımızı da yeterince çözmediğini Kadir başkanım kendisi ifade etti. Vatandaş bunu bir şekilde hissediyor, çünkü hayatına bir şekilde dokunuyor. Cezasını da bir şekilde sandıkta bize soruyor” dedi.

 

“KAPAKLI HIZLA BÜYÜYOR”

 

Kapaklı’nın hızla büyüdüğünü belirten Çetin, “TÜİK verilerine göre 124 bin 609 kişiye ulaşmış bir ilçe olarak 4 bin 120 nüfus artışı olan Kapaklı’nın nüfus dağılımlarında Cumhuriyet Mahallesi başı çekiyor. Göreve geldikten sonra Kapaklı Belediyesi’nde bazı dokunuşlar yaptık. Özel bazı hizmetleri yapabilmek için Özel Kalem Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü oluşturarak bunlarında yönetmeliklerini teslim ettik. Kapaklı ilçesinin sorumlu olduğu yerler bildiğiniz gibi ana cadde dışındaki bütün cadde ve sokaklar bize ait. 15 bin metrekarenin altında olan bütün park ve bahçeler bize ait. Şu anda 15 bin metrekarenin üzerinde bir parkımız da yok” dedi.

 

“DEVLET HASTANESİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR”

 

Kapaklı’ya yapılan devlet yatırımlarıyla ilgili de konuşan Çetin, Hükümet Konağının sıkıntılı bir süreç yaşadığını belirterek, “Müteahhit işi terk etti, tekrar yeniden bir bütçe ayrılarak nihayetinde geçen yıl temmuz sonunda kaymakamlığımız ve ilgili birimler buraya taşındı. Şu anda hizmet veriyor. Devlet yatırımları konusunda 142 milyon 900 bin TL eğitim için harcandı. Yine devlet hastanemiz Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzalandı. Şuanda hala orada mevcut olan devlet hastanesinin mülkiyeti Çerkezköy OSB’ye devredilerek yaklaşık 28 milyon değer kabul edilip burada da 100 milyon civarında bir yatırımı şu anda OSB kanalıyla yapıyoruz. Çerkezköy OSB, hibe olarak bir devlet hastanesini ilçemize kazandırıyor” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN KANAYAN BİR YARASI”

 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bütün ihtiyaçlarını tamamladıklarını kaydeden Çetin, “Şu anda pandemiden dolayı burada hizmet veremiyor devletimiz ama çok yakın zamanda hizmete açılacak. Yıldızkent Kavşağı hepinizin bildiği üzere trafik sorunu yaşadığımız bir yer. Buranın drone görüntülerini bizzat cumhurbaşkanımıza sundum. Öyle zannediyorum konu şu anda belirli bir aşamaya geldi. Çok yakın zamanda bu konunun da müjdesini sizlerle paylaşmayı hayal ediyorum. Kapaklımızın gerçekten kanayan bir yarasını proje hayata geçtikten sonra çözeceğimize inanıyorum” dedi.

 

“PROJESİNİ HAZIRKLADIK”

 

Bahçelievler Bağlantı Viyadüğü’nde de bir bağlantıyı yapıp bahse konu Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorununu çözmek için bir proje hazırlattıklarını kaydeden Çetin, “Bu alanda şu anda bir kamulaştırma söz konusu. Karayollarımız şu anda kamulaştırma için bir bütçelerinin olmadığını söylediği için Kapaklı Belediyesi olarak yaklaşık 2,5-3 milyon civarında bir kamulaştırmayı yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaptıktan sonra hızlıca buranın faaliyete geçmesini sağlayacağız” dedi. Millet Bahçesiyle ilgili de konuşan Başkan Çetin, “Millet Bahçesi, Karagöz Gölü bölgesinde. Biz çocukluğumuzda bu Karagöz Gölü’nde yüzmeyi öğrendik diyebiliriz. Küçük bir Karagöz Gölü minyatürünü planladık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum geldiğinde kendisine de ilettik. Bazı prosedürleri tamamlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 80 milyon TL’lik bir yatırım öngörülmüştü buraya. Yine bakanımız geldiğinde kentsel dönüşümün önemini kendisine arz ettik. Karaağaç Mahallemizde bir kentsel dönüşümün yapılabilmesi için bin adet rezerv konut yapılması konusunu gündeme alındı. Şu anda onun takibini yapıyoruz” dedi.

 

“BİR AY SONRA GÜZEL BİR MÜJDEYİ PAYLAŞIRIZ”

 

Termal suyla ilgili de son gelişmeleri paylaşan Çetin, “Yine kendi girişimlerimizle bölgemizde sıcak su var mı diye sismik arama yaptırdık. Pınarca Mahallemizde ormanın çok yakınında bir bölgede bir sıcak suyun olabileceği raporu geldi bize. Şu anda 800 metreleri geçtik. Tahmin ediyorum bir ay sonra sizlerle güzel bir müjdeyi paylaşırım inşallah” dedi.

 

SPOR YATIRIMLARINI ANLATTI

 

Spor yatırımlarından da bahseden Başkan Çetin, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle protokol imzalayıp okul bahçelerimize spor sahaları yaptık. Okullara devrini sağladık. 5 adet basketbol sahası kazandırdık. Kapalı tenis kortu ihalesi yapıldı. Yer tesisi yapıldı. Yakın zamanda nezih bir tesisi ilçemize kazandıracağız” dedi. Yüzme havuzu projesinin de olduğunu söyleyen Çetin, “Projesi tamamlandı, şimdi de uygulama projesi ile ilgili Etüt Proje Müdürlüğümüz çalışıyor. İnşallah birkaç ay içerisinde tamamlandıktan sonra ihale sürecine girip Kapaklımızın gençlerine böyle güzel bir tesisi kazandıracağız. Gençlik Merkezi ve Çarşı projemiz var. Okullar bölgesi dediğimiz bir alanda Erbay Caddesi’nin hemen bitişiğinde olan bir alanda bu projemiz tamamlandı. İhale aşamasına geldi. Yakın zamanda ihalesini başlatacağız inşallah. Yine Karaağaç’ta bir okulun bahçesine 500 kişi kapasiteli bir kapalı spor salonu yapacağız. Yine DSİ kanalıyla Büyükyoncalı’dan gelen bir deremiz var bizim. Bahçeağıl’ı alıp geçen bir dere. Sürekli burada sel sularına maruz kalınıyordu. Yaklaşık 7-8 kilometrelik olan bu dereyi DSİ ekipleri gelip temizledi. Muhtarımızın da takibi ile yapıldı ve şu anda o bölgede bir sele maruz kalmıyor vatandaşlarımız” diye konuştu.

 

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELERİ ANLATTI

 

Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Çetin, 63 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, 88 milyon TL’lik yatırımın da devam ettiğini söyledi. Çetin bu dönemde Tören Alanı Meydan ve Çevre Düzenlemesi, Karaağaç Pazar Yeri ve Düğün Salonu, Açık ve Kapalı Tenis Kortu, Mahalle Konağı, Minika Trakya, İkizgöller Yaşam Alanı, Küçük Sanayi Sitesi, Stadyum, Kazak Gölü Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, Sokak Hayvanları rehabilitasyon Merkezi, Kap-Bis, Sokak ve Cadde İyileştirmeleri, Karaağaç Garaj ve Kademe Projeleri de hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Haber / Buse SERİN