Yel: Kapaklı her şeyin en iyisine layık

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı'da AK Parti İlçe Teşkilat Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Yapımı devam eden Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatını

GÜNDEM 8.02.2021 17:21:00 0
Yel: Kapaklı her şeyin en iyisine layık

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, dün Kapaklı’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerle buluşan Milletvekili Yel, ardından da partililerle birlikte Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından karşılanan Yel, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

 

“ADLİYE BİNASINI KAPAKLI’YA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

 

Milletvekili Yel, belediye ziyaretinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Emine İstek ve partililerle birlikte Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Hamitoğlu, “Ağustos ayı gibi hükümet konağımıza geçtik. Bütün kurumlarımız bir aradalar. Yan tarafımıza emniyet ve hastane binası da yapılıyor. Adliye binasını da Kapaklı’ya kazandırmak istiyoruz. Son dönemlerde özellikle ilçede artan uyuşturucu ile alakalı emniyet mensuplarıyla operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bu konuyla alakalı da var güçleriyle çalışıyorlar” dedi.

 

 

“KAPAKLI DEĞİŞİM YAŞAMAYA BAŞLADI”

 

Milletvekili Yel de AK Parti Belediyeciliğinin Kapaklı’da hizmet yaptığını ifade ederek “Kapaklı’ya her geldiğimde farklı hizmetlerin hayata geçirildiğini görüyorum. Millet bahçesi projesi var. Millet bahçesinin Tekirdağ’da en büyüğü Kapaklı’ya yapılacak. Kısacası AK Parti Belediyeciliği ile Kapaklı değişim yaşamaya başladı” dedi.

 

“2021 YATIRM PROGRAMINA ALMAK İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ”

 

Yıldızkent Kavşağı ile ilgili de konuşan Yel, “Yıldızkent Kavşağı yapıldığı takdirde ilçe nefes alacak. Ulaştırma Bakanımız, Karayolları Genel Müdürlüğü ve tüm kurumların üzerinde mutabık kaldığı ve yapılmasında ihtiyaç var dedikleri bir sorundur. Bu yatırım gerçekten büyük bir yatırımdır. Bu yatırım ile alakalı ödenek gerekliydi. 2021 yatırım programına alınmak üzere başta Meclis Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop, milletvekili Çiğdem Koncagül ile birlikte Ankara’da bu konunun takipçisiyiz. Yıldızkent Kavşağı ile alakalı bir mutabakat var. 2021 yatırım programına alınabilmesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ankara’ya gittiğimizde temaslarımızın ilkinde ön sırada bu olacak. Yakın zamanda bu proje ile ilgili müjdeyi vermek istiyoruz. Hep beraber çalışarak bu işin çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

“2022’DE HİZMET VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

 

İnşaat çalışmaları kısa bir süre önce başlayan Kapaklı Devlet Hastanesi’nin son durumu hakkında da bilgiler veren Yel, “Bu projenin daha önce başlamasını arzu ediyorduk. Ancak bu konuda teknik bazı nedenlerden dolayı, yer seçimi ve yer seçildikten sonra projenin Sağlık Bakanlığı’ndan onay alması ve ÇOSB ile protokol yapılması gerekiyordu. Bu süreci Allah’a şükür geçtik. Hastane ile ilgili çalışmalar başladı. Müteahhit firmanın hızlı çalışmasını istiyoruz. Ödeneklerle alakalı sıkıntı yok. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin destekleri, Sağlık Bakanlığı’nın denetimleri ve bizim de bu konunun üzerinde durmamızla birlikte hastanenin 2022 yılında hizmet vermeye başlayacağını düşünüyorum. Kapaklı her şeyin en güzeline layıktır. Buranın sağlık konusunda da müstakil ilçe olması için çalışmalar hızlı şeklide devam ediyor” diye konuştu.

 

 

HASTANE İNŞAATINI GEZDİ

 

Mustafa Yel, kaymakamlık ziyaretinin ardından beraberindekilerle birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Burada ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından karşılanan Mustafa Yel ve beraberindekiler, inşaat çalışmaları hakkında ÇOSB İnşaat Müdürü Tolga Gülmez’den bilgi aldı. Hastanenin 70 dönüm kapalı alan içinde bulunduğunu kaydeden Gülmez, “Hastanemiz 100 yatak kapasiteli olacak. 274 araçlık açık otopark, 1 helikopter pisti, 42 poliklinik + Yanık Ünitesi ve Mikrocerrahi Ünitesi, 5 ameliyathane, 14 yoğun bakım ünitesi, konferans salonu bulunuyor. Resmi teslim tarihi 2023 Nisan ancak biz 24 aylık bir sürede, 2022 yılında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

ŞİMŞEK’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

 

Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatından ayrılan Yel ve beraberindeki partililer, Pınarca Mahallesi’nde ‘Termal Su’ sondaj çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bu projenin Kapaklı’ya artı değer katacağını kaydeden Yel, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü çalışanlarına kolaylık diledi. Yel, Kapaklı ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Karaağaç Belediye Eski Başkanı merhum İsmet Şimşek’in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU