Malkara'da afet eğitimi verildi

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Malkara Halk Eğitimi Merkezi'nde yaşanabilecek afet ve acil durumlarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme toplantısı dÃ

GÜNDEM 4.02.2021 11:32:00 0
Malkara

Toplantıya; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Teğmen İsmail Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“İLÇEMİZDE HERKESE ULAŞMAK ANA HEDEFİMİZ”

 

Toplantıda konuşan Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, “İçişleri Bakanlığımız tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen, bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bugün yapılan toplantı sadece bilgilendirme toplantısı. Bundan sonraki süreçte eğitim planlamaları yıl boyunca toplumun tüm kesimine ulaşacak şekilde devam edecek. İlçemizde herkese ulaşmak ana hedefimiz. İlk etapta farkındalık oluşturarak bilinç düzeyini geliştirmeyi düşünüyoruz. Afet denilince aklımıza hemen deprem geliyor. Ama bu bir yanlış. Sel, yangın, fırtına gibi afete dönüşebilecek bir sürü doğa olayı var. Bunlarla ilgili de il afet riski azaltma planı tamamlandı. İlçemizin de risk durumu belirlendi. Bu eğitimler süresince bizde Malkara olarak hem kişisel hem de kurumsal olarak afete ne kadar hazır olacağımızı göreceğiz. Sonrasında da bu hazırlığımızı en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız. Bu kapsamda emeği geçen başta Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Recep Erol’a, ekibine ve katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SUNUM YAPILDI

 

Kaymakam Yüksel’in konuşmasının ardından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi kapsamında Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun görevleri, Malkara’nın afet risk ve tehlikeleri, afet öncesi ve sonrasında yapılması gereken faaliyetler görüşüldü.  Toplantı, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından son buldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ