Çalışkan: Esnaf sizden hayır gelmeyeceğini anladı

AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Muhammet Gökmen'in Yeniçiftlik Mahallesi'nde yaptığı esnaf ziyaretinde,"siftah parası" adı altında esnafa zarf içinde 20 TL vermesine tepki göster

GÜNDEM 3.02.2021 16:15:00 0
Çalışkan: Esnaf sizden hayır gelmeyeceğini anladı

CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Muhammet Gökmen’in Yeniçiftlik Mahallesi’nde yaptığı esnaf ziyaretinde,“siftah parası” adı altında esnafa zarf içinde 20 TL vermesine tepki gösterdi.

 

“ESNAFIN AKLIYLA ALAY ETTİLER”

 

Durumun trajikomik olduğunu söyleyen CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, “AKP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı, esnafın aklıyla adeta alay etti. Esnafın yüzüne bakacak durumu kalmayan AKP iktidarının temsilcisi, 20 TL’lik siftah parası dağıttı. Siftah parası dağıtımında boy boy fotoğraflar çekildi. Yeniçiftlik Mahallemizden bazı esnaflar partimize gelerek, bu konuyu bize ilettiler. Acı gerçek şu ki; esnaf artık sizden ne siftah parası bekliyor, ne de başka bir şey. Esnaf sizden hayır gelmeyeceğini, pandemi döneminde bir kez daha anlamış durumda” ifadelerini kullandı.

 

“GELENEKLERİMİZİ SİYASİ ŞOVLARINIZA ALET ETMEYİ BIRAKIN”
 

Gelenek göreneklerin siyasi şovlara alet edilmemesi gerektiğini ve esnafın pandemi sürecinde kalıcı çözüm beklediğini de kaydeden Çalışkan, “Bırakın artık siftah parası şovlarını da, esnafa kalıcı çözüm üretin. İktidarın gücünü bir kez olsun kendi vatandaşınıza, esnafınıza sunun.  Her ne kadar siftah parası geleneklerimizde olsa da, artık tüm vatandaşlarımız gelenek-göreneklerimizi, siyasi şovlarınıza alet ettiğinizi görüyor” dedi.  

 

“ESNAFIMIZ ZOR GÜNLERDE YALNIZ BIRAKILDI”

 

Esnafın çok zor günlerden geçtiğine değinen İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, “Koronavirüs pandemisinin başladığı günden bu yana tüm ülkemizde olduğu gibi Marmaraereğlisi ilçemizde de esnafımız zor günler geçiriyor. Ekonomiyi yönetemeyen hükümet; koronavirüsten olumsuz etkilenen, dükkânı kapatılan, paket servisle çalışanın maaşını çıkaramayan, vergisini, SGK borcunu ödeyemeyen esnafı yine unuttu. İlçemizde de restoranlar, kafeler, kıraathaneler başta olmak üzere tüm esnafımız zor günlerde yalnız bırakıldı” şeklinde konuştu.

 

“YENİÇİFTLİK ESNAFINA 20 TL’LİK ŞOV”

 

Esnafın pandemi döneminde iktidarın kendilerini unuttuğunu açıkça gördüğünü ifade eden Çalışkan;“Geçtiğimiz gün AKP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı esnafın aklıyla alay edercesine bir işe imza attı. Esnafın yüzüne bakacak durumu kalmayan AKP iktidarının temsilcisi, esnafa 20 TL’lik siftah parası dağıttı. Siftah parası dağıtımında boy boy fotoğraflar çekildi. Yeniçiftlik Mahallemizden bazı esnaflar partimize gelerek bu konuyu bize illettiler. Acı gerçek şu ki; esnaf artık sizden ne siftah parası bekliyor ne de başka bir şey. Esnaf sizden hayır gelmeyeceğini anlamış durumda.” dedi.

 

“TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK ALMALISINIZ”

 

Esnafa destek konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin örnek alınması gerektiğini dile getiren İlçe Başkanı Tolga Çalışkan,   “Pandemi döneminde esnafa destek olmak istiyorsanız; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni örnek almalısınız. Bilindiği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilk olarak toplu taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Araç sahiplerinin ve emekçilerinin maddi zararlarının bir nebze de olsa hafifletilmesi amacıyla aylık bin TL gelir desteği sağlandı. Sonrasında ise yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından, koranavirüs genelgeleri kapsamında idari kararla faaliyetleri durdurulan ve sosyal yardım kriterlerine uygun olan esnafa, Ocak ve Şubat ayları içerisinde 2 bin lira yardım yapılmaya başlandı. Esnafımıza destek olmak istiyorsanız başta Marmaraereğlisi’nin DSP’den devşirdiğiniz AKP’li belediyeniz ve diğer AKP’li ilçe belediyelerine bu gibi destek paketlerini önererek katkı sağlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN