Mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı

Kırklareli Babaeski'de aşırı yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, kepçelerle kurtarılarak ilçedeki ote

GÜNDEM 2.02.2021 13:38:00 0
Mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış ve sel baskınları uyarısında bulunduğu Trakya’da sağanak yağış gün boyu etkili oldu. Kırklareli’ndeki yağışın ardından Babaeski’den geçen Şeytandere ve Çürtdere taştı.

 

BODRUM VE BİRİNCİ KATLARI SU BASTI

 

Çürtdere’deki taşkın suları Kurtuluş Mahallesi’nin Bahriye Üçok Caddesi üzerinde bulunan sitelerin bodrum ve birinci katlarını sulan altında bıraktı. Aynı şekilde Şeytan Dere’nin geçtiği Atatürk Mahallesi’nde de bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Gündüz Onat Festival Alanı da sular altında kaldı. Su baskınlarının bulunduğu bölgelere AFAD, itfaiye, polis, Kızılay  ve sağlık ekipleri sevk edilerek, evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu da kurtarma çalışmalarını takip etti. Kurtuluş Mahallesi’nde su basan birinci katındaki vatandaşların bir kısmı üst kattaki komşuların yanına sığındı. Evlerinde bulunanlar ise kepçe yardımı ile kurtarılarak, ilçedeki otellere yerleştirildi.

 

 

GİDECEK YERLERİ OLMAYANLAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

 

İş dönüşü eve kepçe yardımı ile giden Meryem Şavaş, iki çocuğunun birinci katta mahsur kaldığını gördü. Kepçe yardımı ile çocukları kurtarılan ve yaşadığı endişe nedeniyle gözyaşı döken Merve Savaş, "İşten geldiğimde evimin olduğu yeri su basmıştı. İçeride iki çocuğum var, onlar yalnızdı. Çok korktum. Eve kepçeyle birlikte gittim, çocuklarımı da alıp kepçeyle kurtardık” ifadelerini kullandı. Kepçelerle kurtarılan ve gidecek yerleri olmayan vatandaşlar, ilçedeki otellere yerleştirildi. Polis ekipleri de sık sık vatandaşları su baskınına karşı yaptığı anonslarla uyardı.

 

VALİ BİLGİN TALİMAT VERDİ

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, aşırı yağış sebebiyle meydana gelen su baskınından etkilenen Babaeski’de tahliye ve kurtarma çalışmalarını yöneterek, incelemelerde bulundu. Su baskını meydana gelen mahallede yaptığı incelemeler sonrası en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanması olduğunu vurgulayan Vali Bilgin, “Devletimiz her zaman olduğu gibi şimdi de vatandaşlarımızın yanında” dedi. Su baskınından etkilenen ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarının ivedilikle yapılarak tüm mağduriyetlerin giderileceğini de belirten Vali Bilgin, hasar tespit ve sonrasında devam eden çalışmaların titizlikle sürdürülmesi ve vatandaşların en kısa sürede normal hayatlarına dönmelerinin sağlanması için talimat verdi.

 

Haber / Ruşa ELMA