CHP'li Yılmaz, AK Partililerin eleştirilerine cevap verdi

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, AK Partililerin Erbay Caddesi'nde TESKİ tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptıkları eleştirilere cevap verdi.

GÜNDEM 1.02.2021 15:32:00 0
CHP

Erbay Caddesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen İlçe Başkanı Yılmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililerin Cuma günü Erbay Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili yaptıkları eleştirilere de tek tek cevap verdi.

 

“6 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALAR UNUTULMAMALI”

 

Erbay Caddesi’nin Kapaklı’nın en büyük, en işlek caddesi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Cuma günü AK Parti ilçe yöneticileri Erbay Caddesi’nin 700 metre olduğunu söylediler ve ‘çamur var’ diye bizi eleştirdiler. Erbay Caddesi 700 metre değil, 2 bin 500 metredir. Kadir Başkanımızın 6 yıldır Kapaklı’ya yaptığı 140 milyon liralık yatırımı da unutmamak gerekir” dedi. 

 

“YAPICI OLDUK”

 

‘Çalışmaların geciktiği’ yönündeki eleştiriye cevap veren Yılmaz, “Buradaki çalışmalar gecikmiyor. Pazar olmasına rağmen ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Eski belediye başkanlarımız Şemsettin Dubaz ve Enver Özel döneminde yapılmış olan altyapılar bugün yenileniyor. 100 yıl boyunca bu altyapıları biz kullanacağız. Sayın AK Parti ilçe başkanımız da ucube çalışmalardan bahsetmiş. Ucube bir çalışma yok. Burada Kapaklılı vatandaşlarımız adına yapılan bir çalışma var. Ucube ifadesi yanlıştır. Yolun 700 metre olduğu açıklaması da kendisinin İstanbul’dan ithal edilmiş bir ilçe başkanı olmasına veriyorum. Burada yapılması gereken bir şey varsa el ele, kol kola Kapaklı için yapılmasını isteriz. Aynı şekilde 2019 yılı 15 Aralık’ta Pınar Bulvarı’nı kendilerine teslim etmiştik. Oradaki en ağır çalışmaları, altyapı çalışmalarını TESKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın önderliğinde 15 Aralık 2019’da teslim ettiğimiz Pınar Bulvarı’nın üstyapısını bir yılda yapamadılar. Bu süre içerisinde bizlerin de 12 Ocak 2020’den bu güne kadar 1 yıl içerisinde kendilerini Pınar Bulvarı’yla ilgili hiçbir zaman eleştirmedik. Yapıcı olduk. Ama geldiğimiz noktaya bakarsak burada bir çalışma var ve bu çalışmayı maalesef birileri karalamaya çalışıyor” dedi.

 

“KAPAKLI HEPİMİZİN”

 

Yılmaz, “Burada her beraber Kapaklı için çalışmamız gerekiyor. Bunu her defasında kendileri söylediği halde maalesef iktidar partisi, ana muhalefet partisine muhalefet etmiştir. Bu da çok enteresandır ki bizlerin doğru yolda olduğunu, bizlerin gerçekten bir şeyler yaptığının göstergesidir. Burada bir siyaset yoktur. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımıza yapılacak hizmetlerin konuşulması gerekiyor. Kimin yaptığı çok da önemli değil. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Kapaklı hepimizin Kapaklı'sı. Hepimiz bu yolları kullanıyoruz. Hizmetlerinden dolayı herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

“YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI”

 

Erbay Caddesi’nde yürütülen çalışmaların detayları ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, “Erbay Caddesi’nde 2 bin 200 metre içmesuyu hattı, bin 550 metre kanalizasyon hattı, 715 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 4 bin 465 metre çalışma yapılıyor. Çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. TREDAŞ’ın elektrik direklerini de yerin altına almasıyla birlikte 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını ümit ediyoruz” dedi.

 

“HÜKÜMET OLARAK NE YAPTIKLARINI AÇIKLARLARSA SEVİNİRİZ”

 

Yılmaz, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve bizleri eleştiren AK Parti yöneticilerine Kapaklı’ya 18 yılda hükümet olarak ne yaptıklarını açıklarlarsa seviniriz. AK Parti’ye Kapaklı’da ana muhalefet partisini eleştirmek yerine önce söz verdikleri hükümet yatırımlarını ve seçim vaatlerini yerine getirmelerini ve enerjilerini bu yönde harcamalarını tavsiye ederiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul bahçelerine yapmış olduğu halı sahalar, OSB’nin Kazak Gölü girişine yapmış olduğu hastane, Pınar bulvarı ve buna bezer tüm bu yatırımların Kapaklı Belediyesi yapmış gibi lense edilmesi de kabul edilir bir durum değildir. 20 milyon pahalıya verilen asfalt ihalesi, satılan arsalar, kesilen ağaçlar, her gün açılan yeni makamlar, kurulduğu günden beri zarar eden Kent A.Ş varken, Kapaklı’ya milyonlarca yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmek kimsenin haddi değildir. Geçen 2 yıllık belediyecilik döneminde Kapaklı’ya bir çivi dahi çakmayan ilçe belediyesine, kalan sürelerini iyi değerlendirmelerini ve 3 yıl sonra bize teslim edecekleri belediyeyi borçsuz ve yapılan hizmetlerle dolu dolu teslim etmelerini öneriyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU