Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırılma için adım atıldı

Marmaraereğlisi Belediyesi, Türkiye'de başlayan 'İmar Barışı' sürecinden sonra yaşanılan ruhsat düzenlenmesi sorunu ve ruhsat yenileme işlemi yapılamadığından dolayı inşaata başl

GÜNDEM 26.01.2021 14:22:00 0
Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırılma için adım atıldı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, arsa sahibi vatandaşları etkileyen “Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırılma” problemini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Marmaraereğilisi ziyaretinde de gündeme getirerek, çözüm konusunda Bakan Kurum’dan destek istedi.

 

 “VATANDAŞLARIN PROBLEMİ ÇÖZÜLMÜŞTÜR”

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırılma” ile ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasına ilişkin, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ziyaretinde bizzat gündeme getirdiğimiz ve çözümü için başvuruda bulunduğumuz, “Kat İrtifaklı Arsaların Ruhsatlandırılma” problemi bugünden itibaren çözülmüştür. Başta ilçemiz olmak üzere ülkemizin, özellikle sahil bölgelerinde, kat irtifaklı parsel sahibi olan vatandaşların önemli bir sorunu çözülmüş bulunmaktadır. Ülkemizin kanayan bir yarası olan bu problemin çözüme kavuşmasında emeği geçen; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, Milletvekillerimiz Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve İlçe Başkanı Muhammed Gökmen’e, teşekkürlerimi sunuyorum. Marmaraereğli'mize ve tüm etkilenen bölgelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA