Çocuk Korosu için başvurular 1 Şubat'ta başlıyor

Çerkezköy Belediyesi, 9-14 yaş arası çocukların ücretsiz olarak katılabileceği Çocuk Korosu oluşturuyor. Koro için başvurular 1-12 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek.

GÜNDEM 25.01.2021 13:18:00 0
Çocuk Korosu için başvurular 1 Şubat

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocukların sanat ve müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla Çocuk Korosu oluşturulacak.

 

KİMLİK FOTOKOPİSİ VE HES KODU İLE BAŞVURABİLİRLER

 

Koro ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Çocuklarımızı kültür ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi, şimdi de Çocuk Korosu oluşturuyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulacak olan Çocuk Koromuza katılmak isteyen, müziğe ilgi duyan çocuklarımız 1-12 Şubat tarihleri arasında HES kodu ve kimlik fotokopileri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masalarına başvurabilirler” dedi.

 

ÇALIŞMALAR UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Çocuklarımızın öz kültürünü benimsemesi için oluşturulacak koroya başvurular 1 Şubat Pazartesi günü itibari ile başlayacak. 9 - 14 yaş arası müziğe ilgi duyan çocukların katılabileceği Çocuk Korosu, çalışmalarını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirecek. Çocuk Korosu’na katılmak isteyen çocuklarımız Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masalarına müracaat edebilirler. Koroya katılmak isteyen çocuklar, aileleriyle birlikte HES kodu ve kimlik fotokopileriyle başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

 

SINAVI GEÇEN 40 BAŞARILI ÇOCUK KOROYA SEÇİLECEK

 

Çocuk Korosu’na başvuruların 12 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini de kaydeden Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayıt yaptıran çocuklarımız için de daha sonra belirlenecek bir tarihte konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından Müzikal Algılama Sınavı yapılacak. Bu sınavda başarılı olan 40 çocuğumuz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Korosu’na seçilecek. Amacımız, çocuklarımızı küçük yaşlarda müzik ve sanatla buluşturarak, onların sosyal hayatlarına katkı sağlamaktır. Kültür – sanat bilincini ve müzik disiplinini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamak ve onların kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunmak en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda oluşturacağımız Çocuk Koromuza, sanata yatkın bütün çocuklarımızı davet ediyoruz”

 

Haber / Yener AKBABA