Kültürel değerleri gün yüzüne çıkaracak proje için imzalar atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek olan Miras Atölyesi adlı güdümlü projenin uygulama sözleşmesi Tekirdağ'da imzalandı. İm

GÜNDEM 24.01.2021 15:51:00 0
Kültürel değerleri gün yüzüne çıkaracak proje için imzalar atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde imzaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Kadir Albayrak, Trakya Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Mahmut Şahin attı.

 

“KENT DOKUSUNA VE KİMLİĞİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 

İmza töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Proje, kent dokusuna ve kimliğine büyük katkı sağlayacak. Daha önce Kırklareli’nde birbirini takip eden projeler zinciri ile kent merkezinin geçmiş kimliğine, dokusuna dönmesi için önemli desteklerimiz oldu. Yayla Mahallesi bugün kentin cazibe merkezi haline geldi. Miras Atölyesi projesi ile Tekirdağ’da bunu neredeyse tek kalemde yapacağız. Uygulama süresi 2 yıl olacak proje tamamlandığında Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi Osmanlı’nın son dönemindeki mahalle ve sokak dokusuna tekrar kavuşmuş olacak” dedi.

 

“İLÇEMİZ TURİSTİK BİR NOKTA DAHA KAZANACAK”

 

“Bir taşla birden fazla kuş vurmuş olacağız” diyen Genel Sekreter Şahin, “İlçemiz turistik bir nokta daha kazanırken, burada daha önce yaşamış olan ve bugün farklı ülkelerde yaşayan mübadilleri, göçmenleri de çekecek destinasyona sahip olacağız. Projenin hazırlanmasında emeği geçenleri başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tebrik ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“TEKİRDAĞ ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİP BİR İL”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Tekirdağ hem tarihsel hem de kültürel alanda önemli değerlere sahip bir il. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana tarihsel ve kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak, gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba harcadık, harcıyoruz. Mavi gözlü kentimize kültürel bir kimlik kazandırmak adına hayata geçirdiğimiz ve önemli projelerimiz arasında yer alan Miras Atölyesi projemizde Trakya Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzaladık. Yaptığımız protokolün şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YÜZDE 75’İ TRAKYA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN KARŞILANACAK

 

Yetkililer de proje hakkında yaptıkları bilgilendirmede, “4.489.000 TL bütçesi olan projenin yüzde 75’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. Proje ile Tekirdağ ilinin turizm potansiyelinin etkin kullanılarak gerek sosyo-kültürel ve gerekse ekonomik kazanımlar elde edilmesine yönelik olarak, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde tarihi ve turizm cazibe özelliğine sahip Ertuğrul Mahallesi’nde; turizm merkezi ve tarihi-kültürel anı ve deneyimleme atölyesi fonksiyonlarına sahip bir turizm cazibe merkezi oluşturulması amaçlanıyor. Proje ile özellikle günübirlik ziyaretçileri hedefleyen bölgesel turizm tanıtımları ve rotaları belirlemek, bu rotaları internet ve sosyal medya üzerinden yaygınlaştırmak, acente ve tur şirketlerinin dikkatini bölgeye çekmek, tarihi eserlerin restorasyonu ve kullanıma açılması ile kültürel mirasın korunması ve tanıtılması planlanıyor. Turizm faaliyetlerine yönelik kullanılmaları amacıyla, Tekirdağ ilinde örnek bir mahalle yaratmak ve çekim merkezi olarak geliştirmek, Miras atölyesi ile kültürel mirasa sahip çıkmak, Proje uygulama süresi içinde ve işletme yıllarında düzenlenecek toplantı, panel ve benzeri etkinlikler ile kültürel miras farkındalığını arttırmak diğer amaçlar olarak öne çıkıyor” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA