"Bir yüzümüz Balkanlar'a dönük olacak"

Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Malkara Sağlamtaş'ta bulunan Derinçatak Balkan Şehitliği ve Süleymanpaşa'da bulunan Yukarı Kılıçlı Balkan ŞehitliÄ?

GÜNDEM 21.01.2021 18:05:00 0

Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak, göreve geldikleri ilk günden bu yana ‘Ahde vefa imandandır’ şiarı ile hareket edip, unutulmaya yüz tutmuş tüm manevi değerlere sahip çıkmaya gayret ettiklerini belirten Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “Balkanlar meselesine de ayrı bir önem vererek göreve atandığımız ilk günlerde ‘Balkan Çalışma Grubu’ oluşturduk. Aylardır Balkanlar’daki soydaşlarımız ve buradaki vatandaşlarımızın arasında nasıl köprü olabiliriz konusunu tartışıyoruz” dedi.

 

 

“HER BİR ÜLKÜCÜ ÇİFT BAŞLI SELÇUKLU KARTALI GİBİ OLACAKTIR”

 

Balkan Türklerinin geçmişteki yaşadığı onlarca çileye ses olmaya, Balkanlar’daki soydaşlarımızın kimsesizliğine el uzatmaya, hasretlerine derman olmaya çalışarak Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın müsaade ve talimatlarıyla yola çıktıklarını söyleyen Zıvalıoğlu, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tasvir ettiği ‘her bir ülkücü çift başlı Selçuklu kartalı gibi olacaktır, bir başı doğuya bir başı batıya bakmalıdır’ ifadelerini de kendimize rehber edinerek Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak bir yüzümüz devamlı Balkanlar’a dönük olacaktır. Kızıl elma idealimiz Balkanlar meselesini Allah'ın izni ile Tekirdağ Ülkü Ocakları’na ana vizyon olarak kazandırabilmektir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ