Su maymunları Edirne'ye sürüklendi

Meriç Nehri'nin kollarından biri olan Tunca Nehri, Bulgaristan'da yaşanan aşırı yağış nedeniyle taştı. Taşkınla birlikte yüzlerce su maymunu da Edirne'ye sürükledi. Tunca ve Meriç nehirleri kÄ?

GÜNDEM 21.01.2021 13:46:00 0
Su maymunları Edirne

Bulgaristan’da etkili olan yoğun yağışlar, Tunca ve Meriç nehirlerinin taşmasına neden olarak anavatanı Güney Amerika olan yüzlerce su maymununu, Edirne'ye getirdi. Su maymunlarının Edirne’ye gelmesi vatandaşları sevindirirken, su maymunlarını ilk kez gören vatandaşlar dev birer fareye benzediklerini söyledi.

 

“BULGARİSTAN’DA ÖZEL ÇİFTLİKLERDE ÜRETİLİYOR”

 

Hayvancılık ile uğraşan Osman Tireler, “Su maymunlarının doğaya zarar verdiklerine şahit olmadım. Derede yaşıyorlar. Yaklaşık 30- 40 tane su maymunu gördüm. İnsan gördüklerinde kaçmıyorlar. Bu hayvanların, bize bir zararı yok. Kurbağa ve bitki kökü yiyerek besleniyorlar. Bulgarların özel çiftlerde ürettikleri bu hayvanları, ben de merak edip araştırdım. Su taşkınlarıyla birlikte ilk defa bizim tarafa 40 sene önce gelmeye başlamışlar. Zarar vermeden burada, onlara bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

“ÇOK GÜZEL HAYVANLAR, TEHLİKELERİ YOK”

 

Ramiz  Millet, “5-6 kilogramlık dev birer fareye benzeyen su maymunları ile yaşamaktan memnunuz. Her gün buradalar, görüyorum. Çok güzel hayvanlar, tehlikeleri yok. Doğayla uyumlu. Bizim, bir parçamız oldular. Balık gibi suda geziyorlar. Merak edip araştırdım, ilk gördüğümde fare sandım. Sonra öğrendim ki anavatanı Güney Amerika ve kürkleri için özel üretiliyor” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ