Aşı olanların sayısı 1 milyonu aştı

AK Parti'de koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen İl Kongreleri 13 Ocak Çarşamba günü itibari ile yeniden yapılmaya başlanırken, dün de Edirne ve Kırklareli İl Kongreleri yapıldı. Kongrelere video ko

GÜNDEM 20.01.2021 15:41:00 0
Aşı olanların sayısı 1 milyonu aştı

Edirne ve Kırklareli’nin yanı sıra eş zamanlı olarak Çanakkale, Yalova ve Sakarya İl Kongreleri’ne video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrelerde yaptığı konuşmada, “Bugünkülerle birlikte 42 il kongresini tamamlıyoruz. İnşallah Şubat sonuna kadar tüm il kongrelerini yaparak 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarımızı nihayete erdireceğiz” dedi.

 

“MİLLETİMİZE ŞÜKRANIMIZI ORTAYA KOYDUK”

 

AK Parti’yi 2001 yılı Ağustos ayında kurduklarında milletin kendilerine hem geçmişin eksiklerini tamamlama hem de geleceği inşa görevi verdiğini söyleyen Erdoğan, “Girdiğimiz 15 genel seçimin, mahalli seçimin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve halk oylamasının tamamında AK Parti’yi sandıktan birinci çıkartan milletimize şükranlarımı, demokrasi ve ekonomide yaptığımız hizmetlerle ortaya koyduk” dedi.  Milli iradenin üstünlüğüne sıkı sıkıya sahip çıktıklarını kaydeden Erdoğan, “Milletimiz de girdiğimiz her zorlu mücadelede yanımızda yer alarak, bize istikamet göstererek ve cesaret vererek her daim vefasını gösterdi” dedi.

 

“DAHA ÇOK BEKLERLER”

 

Türkiye’nin bugünlere kolay gelmediğini söyleyen Erdoğan, “Malazgirt’ten bugüne millet olarak mücadelesiz tek bir günümüz yoktur. Aradan bin yıl geçse de hala bize bu vatanı yakıştıramayanlar, çok görenler olduğunu biliyoruz. Bir asır önce milletimizi Çanakkale’de, bu topraklarda izi kalmayacak şekilde silmeye çalışanlara verdiğimiz cevabı hala hazmedemeyenler olduğunu biliyoruz. Dört bir yandan işgale uğramış, ordusu ve meclisi dağıtılmış, nefes yolları tıkanmış, Anadolu’da yakılan ve zafere ulaşan istiklal ateşinden canı yananların hala aynı hayalin peşinde olduğunu biliyoruz. Çok partili siyasi hayatla birlikte, ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanların olduğunu biliyoruz. Milletten demokrasinin kurallarıyla alamadıkları yetkinin, gaspla kendilerine takdimini bekleyenler kusura bakmasınlar, daha çok beklerler” dedi.

 

“2023 EDİRNE’DE BİR BAŞKA YIL OLACAK”

 

Erdoğan konuşmasının ardından 5 il başkanı ile konuştu. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tüm teşkilat üyeleriyle birlikte 2023 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “İnşallah 2023 serhat şehrimiz Edirne’de bir başka yıl olacak diye inanıyoruz. Durmak yok, yola devam” dedi.

 

“KIRKLARELİ 2023’TE DESTAN YAZACAK”

 

Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile de konuşan Erdoğan, “Kırklareli’ne hasretiz.  İnşallah Kırklareli 2023’te destan yazacak ben buna da inanıyorum” dedi. İl Başkanı Çiler de “Kırklareli’de inşallah 2023 yılında bayrağımızı dikerek, sizlerin de buraya teşriflerinizle bu kurtlu davaya, bu kutlu yürüyüşe devam edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AŞILANANLARIN SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

 

Kongrelerde aşı çalışmaları ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha 1 hafta geçmeden aşılanan vatandaşlarımızın sayısı 1 milyonu aştı. Bizler için çok kıymetli olan sağlık çalışanlarımız, başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden aşı programımıza inşallah kademeli olarak tüm vatandaşlarımızı dahil edeceğiz. Tam anlamıyla bundan kurtulmak için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte aşılanmış olsak da olmasak da önlemlere riayet edelim. Temizlik, maske ve mesafe ilkelerine riayet edelim. Devlet-millet dayanışmasıyla, sabırla, kararlılıkla bu zorlu süreci beraberce aşacağımıza inanıyorum” dedi.

 

BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ

 

Edirne ve Kırklareli’de seçimlere mevcut il başkanlarının listeleriyle gidildi. Edirne’de Belgin İba, Kırklareli’de de Alper Çiler güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU