CHP Kadın Kolları'ndan gazetemize ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuÅ?

GÜNDEM 19.01.2021 18:04:00 0
CHP Kadın Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahat Uslu, Neziha Kemancı ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Şadiye İşcan bugün saat 15.30’da gazetemizi ziyaret etti. Gün boyu Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını söyleyen İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “Saat 10.00- 16.00 arası parti teşkilatlarımız açık. Pandemi kurallarına uyarak, HES Kodu ile misafirlerimizi kabul ediyoruz. Mümkün olduğunca kalabalık oluşmaması için uğraşıyoruz. Sağlık her şeyden önemli. Belirli saatler arasından kurallara uyarak teşkilatlarımıza ziyaretçi kabul ediyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’LI KADINLARIN KÜÇÜK BİR HEDİYESİ OLARAK GÖNDERDİK”

 

Ziyarette yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlı Aka’nın başlatmış olduğu Yaşam Hak Projemiz var. 81 ilde 7/24 çalışacak, belediye ve baro desteği olan bir proje. Barolarla anlaşma yapılıyor. Tacize ve tecavüze uğrayan kadınların, çocukların haklarını korumak amaçlı hayata geçirilen bir proje. Bu projeye destek oluyoruz. Aylin hanım kadın cinayetleri ile alakalı Türkiye çapındaki tüm duruşmalara katılıyor. Bizim Tekirdağ’da tüm kadın örgütlerimiz ile de bir projemiz var; Bayburt, Hakkari, Bingöl ve Afyonkarahisar’daki kız kardeşlerimize bin adete yakın şal yapıp gönderdik. Oradaki ihtiyaç sahibi kadınlara, Tekirdağ’daki kadınların küçük birer hediyesi olarak gönderdik” ifadelerini kullandı.

 

EKMEK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

 

Bazı ilçelerde Ekmek Projesi başlattıklarını da kaydeden Yontar, “Fırınlarla anlaşarak en azından haftanın bir günü belirli bir sayıda ekmeği bizim adımıza ihtiyaç sahiplerine dağıtmalarını istedik. 100 ekmek anlaşması düşünüyorduk ama sağ olsun fırıncılar da bize yardımcı oluyor. Onlar da üzerine koyarak destek olacaklar. Kadın örgütü olarak bizim çok da bir gelirimiz yok, ama var olanla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yönetici kadın arkadaşlarımızın destekleriyle, sponsorların destekleriyle projemizi yürütmeye çalışacağız. Ne kadar destek olabilirsek o kadar iyi. Fırıncıların hepsi olumlu baktı. Fırınların camlarına afişler asarak projemizi duyuracağız” dedi.  İkinci el eşya topladıklarını da belirten Yontar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci el eşyaları topladığımızı herkese duyurmaya çalışıyoruz. ‘eşyalarınızı çöpe atmayın, bize söyleyin biz gelip alırız’ diyoruz. Bizim Tekirdağ’da 4 ilçede belediyemiz yok. Oralara daha çok yoğunlaşıyoruz. Kimsenin evinin içine giremiyoruz, ancak kapıdan ziyaret ediyoruz. Kendi sosyal medya hesaplarımıza istekler geliyor, bunları takip ediyoruz. Muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz, onlarla sürekli iletişim halindeyiz”

 

Haber / Buse SERİN