Demircan: Görevi Tekirdağ'da ses getirecek bir isme devredeceğim

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında MKYK Üyeliğine seçilen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Turan Demircan, parti tüzüğü gereği iki görevi bir arada yürütemeyeceği için yakın zamanda il başkanl

GÜNDEM 17.01.2021 15:30:00 0
Demircan: Görevi Tekirdağ

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit ve Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Erol Uyumaz ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı ve MKYK üyesi Turan Demircan, “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçildik. Parti tüzüğümüze göre iki görevi aynı anda yürütemeyeceğim için il başkanlığı görevimi bırakacağım” dedi.

 

İLÇE TEŞKİLATI SAYISI 8’E ÇIKACAK

 

Kendisiyle birlikte MKYK üyeliğine seçilen 11 il başkanının da görevi bırakacağını belirten Demircan, görevini Tekirdağ siyasetinde ses getirecek bir isme devredeceğini ifade etti. 2009-2014 arasında Çerkezköy İlçe Başkanlığı yapan, 2014’ten bu yana da il başkanlığı görevini yürüten Demircan, şuanda Kapaklı ve Çerkezköy’ün de aralarından bulunduğu 5 ilçe teşkilatlarının olduğunu, Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçe teşkilatlarını da kurup bu sayıyı 8’e çıkartacaklarını ifade etti. Üye kayıt çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Demircan, Tekirdağ’da Mart ayına kadar tüm ilçe teşkilatlarını kuracaklarını belirtti.

 

“ÜLKEMİZ ADINA MEMNUNİYET VERİCİ”

 

Üye sayısını 2 ay gibi bir sürede 2 katına çıkardıklarını ifade eden İl Başkanı Demircan, genel siyasete ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşme yapmasının ülkemiz adına memnuniyet verici olduğunu söyleyen Demircan, Büyük Birli Partisi davasına inanmış, bu büyük davanın neferleri olarak büyük Türk milletinin geleceği ve istikbali için alınacak her türlü kararda sadece ellerini değil, gövdelerini de taşın altına koymaya hazır olduklarını söyleyen İl Başkanı Demircan, Türk milliyetçilerinin Türk milletinin yarınları için milli ve yerli her türlü oluşumun yanında olacağını dile getirdi.

 

“BİZ TOPRAĞI SAKSIDA BİLENLERDEN DEĞİLİZ”

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın, Çerkezköy’de yaptığı ‘Başka partileri sahada göremezsiniz’ açıklamasının hatırlatılması üzerine de konuşan Demircan, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi biz toprağı saksıda bilenlerden değiliz. O yollarda yaşayanlardan biriyiz” diyerek her zaman sahada olduklarını belirtti.

 

“DEVLET BU SÜREÇTE VATANDAŞINA BAKMAK ZORUNDA”

 

Çerkezköy’de hayata geçirilecek olan ‘Meydan ve Meydan Altı Otoparkı’ projesinin pandemi süreci sona erene kadar ertelenmesi gerektiğini de kaydeden Demircan, şuanda pandemi nedeniyle sadece ekonomik olarak sıkıntı yaşayan esnafın, bu projenin başlaması ile birlikte sıkıntılarının daha da artacağını ifade etti. Pandemi döneminde hükümetin de çok özel ve kritik işler haricinde yatırımları durdurması gerektiğini söyleyen Demircan, yıllardır vatandaşın devletine baktığı gibi, devletin de pandemi döneminde vatandaşına bakmak zorunda olduğunu söyledi.

 

“ÜYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

 

Pandemi nedeniyle Çerkezköy’de aktif siyaset yapamadıklarını söyleyen Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit de üye çalışmalarının devam ettiğini, pandeminin sona ermesi ile birlikte yeniden sahalara çıkacaklarını ifade etti.

 

Haber / Buse SERİN