Süleymanpaşa'da 1 buçuk ton plastik kapak toplandı ​​​​​​​

Süleymanpaşa Kent Konseyi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile protokol imzalayarak plastik kapak toplama kampanyası başlatmıştı. Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliği içinde ortak kampanya düzenl

GÜNDEM 17.01.2021 15:25:00 0
Süleymanpaşa

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Güngör yaptığı bilgilendirmede, plastik kapak toplama kampanyaları ile toplanan plastik kapakların TOFD’ye teslim edildiğini, toplamda 3 bin 500 kilogram plastik kapak karşılığında dernek tarafından akülü sandalye temin edildiğini belirtti.

 

VATANDAŞLARI KAMPANYAYA DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

 

Güngör, kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların, beş litrelik plastik su şişeleri içinde plastik kapak toplayabileceklerini, toplanan kapakları Süleymanpaşa Belediyesi hizmet binalarına ya da Süleymanpaşa Kent Konseyi’ne bırakılabileceğini, ayrıca 0 282 259 59 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’ne toplanan kapakların alınması yönünde talepte bulunulması halinde ilgili ekiplerin vatandaşların evlerinden bu kapakları alabilecekleri bilgisine yer vererek vatandaşlara kampanyaya destek olma çağrısı yaptı.

 

“ENGELLİ HEMŞEHRİLERİMİZE DESTEK OLMA GAYRETİNDEYİZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın hayatlarını hiçbir engele maruz kalmadan yaşayabilmeleri için çeşitli hizmetler üretiyoruz. Bu bağlamda hizmet veren kurumlarla, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Süleymanpaşa Kent Konseyimizin öncülük ettiği ve belediye olarak işbirliği içinde yürüttüğümüz plastik kapak kampanyamızla da engelli hemşehrilerimize destek olma gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

 

“PLASTİK KAPAKLAR ÇÖPE GİDECEĞİNE GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIR”

 

Tüm Süleymanpaşalıları kampanyaya destek olmaya davet eden Başkan Yüksel, “Buradan kıymetli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Hepimiz evimizde, işyerimizde plastik şişelerde su ya da diğer içecekleri tüketiyoruz. Evlerimizin, apartmanlarımızın, işyerlerimizin, pasajlarımızın girişlerine bir adet beşlik su şişesi koyalım, plastik kapaklarımızı buralarda biriktirelim. Böylece hem çevreye zararlı plastik kapaklar çöpe gideceğine geri dönüşüme kazandırılarak çevre korunmuş olur hem de ihtiyaç sahibi bir kardeşimize, büyüğümüze destek olmuş oluruz. Hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza şimdiden gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyor, tüm hemşehrilerimizi duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA