Kırklareli'nde alabalık sağımları başladı ​​​​​​​

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgede alabalık sağımlarının başladığı belirtilerek, üreticilere bereketli ve kayıpsız bir sağım dönemi geÃ?

GÜNDEM 17.01.2021 15:01:00 0
Kırklareli

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bölgede başlayan alabalık sağımları ile ilgili açıklama yayınladı.

 

“BEREKETLİ VE KAYIPSIZ BİR SAĞIM DÖNEMİ DİLERİZ”

 

Açıklamada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde alabalık yetiştiricilerimiz alabalık sağımlarına başladılar. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personellerinin de katılımıyla yapılan sağımlar, önümüzdeki yılın planlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Üreticilerimize bereketli ve kayıpsız bir sağım dönemi geçirmelerini dileriz” ifadelerini kullandı.

 

ALABALIK SAĞIMI NEDİR?

 

Alabalık sağımlarının nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren yetkililer, “Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları, daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesi beklendikten sonra yumurtalar yıkanıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlar. Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralara gelmeye hazır hale gelir” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA