Tekirdağ'da kar etkisini gösterdi

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Evlerin çatıları ile araçların üzerlerinin karla kaplandığı Saray'da, Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması ya

GÜNDEM 17.01.2021 14:58:00 0
Tekirdağ

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışı etkisini gösterdi.

 

EKİPLER KÜREME VE BUZLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

 

Hava sıcaklığının 0 derece olduğu Saray’da öğleden sonra başlayan ve hızını artıran kar yağışı etkili oldu. İlçeye bağlı Güngörmez ile Bahçeköy Mahalleleri'nde yağış zaman zaman tipiye döndü. Evlerin çatıları ile araçların üzeri beyaza büründü. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Saray’da yaşayan çiftçilerden Münir Ertekin, kar yağışına sevindiklerini kaydederek, "Kar yağışını, çiftçimiz, hayvancımız herkes bekliyordu. Çiftçi için kar yağışı çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

 

 

TİPİ DE ETKİSİNİ GÖSTERDİ

 

Kar, Hayrabolu-Tekirdağ yolu, Tekirdağ- Malkara yolu ve ilçelerinde de etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte, kar yağışının yanı sıra tipi de etkisini göstermeye başladı. Malkara karayolu üzerindeki Bağlar rampası mevkisinde kar ve tipi nedeniyle oluşacak olası aksaklıklara karşı, karayolları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri hazır bekletiliyor. Süleymanpaşa’ya bağlı kırsal mahallelere ulaşımın aksamaması için de Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Kent merkezine bağlanan karayolların kapanma ihtimaline karşı ekipler hazır bekletiliyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ