Çerkezköy ve Kapaklı'ya yılın ilk karı düştü

Çerkezköy ve Kapaklı'ya yılın ilk karı dün gece düştü. Zeminde etkili olmayan kar yağışı, binaların çatıları ile araçların üzerlerini beyaza bürüdü.

GÜNDEM 15.01.2021 17:19:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Marmara Bölgesi, Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Çerkezköy ve Kapaklı’ya yılın ilk karı dün gece düştü. Yılın ilk karının düştüğü iki ilçede kar, zeminde bir olumsuzluğa yol açmazken, binaların çatıları ve araçların üzeri ise beyaza büründü. Gece saatlerinde hafif şekilde yağan kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybederken, dün ise Çerkezköy ve Kapaklı’da en yüksek hava sıcaklığı 4 derece, en düşük hava sıcaklığı da -3 derece oldu.

 

 

BELEDİYE EKİPLERİ ÇALIŞMA YAPTI

 

Kapaklı Belediyesi ekipleri, gece etkili olan kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olaylarına karşı ilçedeki ana arterlerde çalışmalar yaptı.

 

BUGÜN DE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da bugün de sağanak kar yağışı beklenirken, en yüksek hava sıcaklığı 4 derece, en düşük hava sıcaklığı da -4 derece olarak tahmin ediliyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre, havanın parçalı bulutlu olacağı yarın ise en yüksek hava sıcaklığı -1 derece, en düşük hava sıcaklığı ise -8 derece olacak.

 

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SEYREDECEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, 18 Ocak pazartesi günü sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtilerek, “Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle birlikte Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, Marmara bölge genelinde orta, diğer yerlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte ulaşımda görülebilecek aksamaların yanında, zirai faaliyetlerine devam eden üreticilerimizin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU