Belediyeden ödüllü resim ve kompozisyon yarışması

Edirne Belediyesi'nin düzenlediği 'Suyun Hayatımızdaki Önemi ve Suyun Tasarrufu' konulu resim ve kompozisyon yarışması için başvuruların 8 Şubat'ta sona ereceğini kaydeden belediye yet

GÜNDEM 15.01.2021 12:56:00 0
Belediyeden ödüllü resim ve kompozisyon yarışması

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak havanın mevsim normallerinin dışında seyretmesi ve yeterli yağış alınamaması Türkiye’yi kuraklık tehlikesi ile yüzleştirdi. Edirne Belediyesi de bu konuya dikkat çekerek, suyun hayatımızdaki önemi ve suyun tasarruflu kullanılmasında farkındalık yaratmak için resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategoride gerçekleşecek.

 

KAZANANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Resim yarışmasında 1’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin simgelerinden ‘Pehlivanlar Heykeli’, 2’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri simgelerinden ‘Minyatür Kemer’, 3’üncü ise yöresel el sanatlarımızda Edirne’nin simgesi olan ‘Edirne Kari’ ile ödüllendirilecek. Kompozisyon yarışmasında ise 1’inciye Edirne Kent Müzesi temalı madalya, 2’nciye flaş bellek, 3’üncüye ise Edirne Kent Müzesi logolu bardak hediye edilecek.


İSTEYEN KOMPOZİSYONLARINI ELDEN TESLİM EDEBİLİR 


Edirne Belediyesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Kompozisyon yarışması için kompozisyonlar Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’na uygun, en fazla 500 kelime olacak şekilde kompozisyon@edirne.bel.tr mail adresine ulaştırabilir. Kompozisyonlarını elden teslim etmek isteyen yarışmacıların ise Edirne Belediye Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi’ne veya Edirne Kent Müzesi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.  Resim yarışmasına katılacak olanlar eserlerini, paketleyerek en geç 8 Şubat tarihinde mesai saati bitimine kadar Edirne Kent Müzesi ve Hasan Ali Yücel Eğitim Yerleşkesi’ne teslim etmeleri gerekmektedir” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN