Özcan: 2020, Türkiye için büyük kazanımların da olduğu bir yıl oldu

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Ã?

GÜNDEM 12.01.2021 18:58:00 0
Özcan: 2020, Türkiye için büyük kazanımların da olduğu bir yıl oldu

Dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkileyen pandemi sürecinin devam ettiğini söyleyen Özcan, “Maalesef 2’nci dalga geldi. Yeni normale geçtiğimiz günleri geride bıraktık. Bir dizi tedbir alınmış oldu. Sağlık çok önemli. Bu süreçte hayatını kaybeden tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, hasta olanlara da şifa diliyorum” dedi. Pandeminin tüm dünyayı etkilediğini belirten Özcan, “İnşallah aşı süreçleriyle beraber en yeni normale nisan gibi geçmeyi ümit ediyoruz. Nisan ayında inşallah yerli aşımız da kullanılmaya başlanacak. Öncesinde Çin’den gelen aşıyı tercih etti devletimiz. Bu aşı öncelikle bu hafta sağlık çalışanlarına, kronik hastalara ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza vurulmaya başlanacak. Ümit ediyoruz, en yeni normale geçeceğiz. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım istiyoruz” diye konuştu. Bu süreçte tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de ekonomik olarak da etkilendiğini dile getiren İl Başkanı Özcan, “Fakat ekonominin her alanı da aynı oranda etkilenmedi. Hükümetler tedbirler alıyor. Bizler de hükümet olarak tedbirler alıyoruz. Pandemiden etkilenen küçük esnafımızla ilgili sürekli açıklanan bir dizi yardım ve destek paketleri faz faz açıklandı. Bakanlıklarımız bununla ilgili hamleler yapıyor. Bizler de hükümetimizin, bakanlarımızın alacağı kararda etkin olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın söylemlerini ilgili bakanlığa taşımak istiyoruz” dedi.

 

"TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK KAZANIMLARIN OLDUĞU BİR YIL OLDU"

 

Sahada, özellikle millete dokunarak, onları dinleyerek notlar aldıklarını ve milletvekilleri aracılığı ile bunları ilgili bakanlıklara aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Özcan, “2021 yeni bir yıl. 2020 belki pandemi sebebiyle ‘bir daha anmayalım, çabucak geçsin’ dediğimiz bir yıl gibi gözükse de aslında Türkiye için büyük kazanımların olduğu bir yıl oldu” diye konuştu. Türkiye’nin Suriye sınırında yaptığı harekatlar, Libya ile yapılan anlaşmalar, Karadeniz’deki doğalgaz keşfi, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 30 yıldır çözülemeyen Dağlık Karadağ sorununun çözülmesi konularından da bahseden Özcan, “2020 birçok kazanımımızın olduğu bir yıl oldu. Türkiye artık kendi kabuğunu kırmış güçlü bir ülke olma ideallerini ortaya koyuyor” dedi.

 

“SAHADA OLMAK İSTİYORUZ”

 

Her hafta bir ya da iki ilçede ziyaretler yaptıklarını söyleyen Özcan, “Özellikle bu dönemde küçük esnafımızı ziyaret etmek istiyoruz. Esnaf odalarını ziyaret ediyoruz ve aldığımız notları milletvekillerimize aktarıyoruz. Bugün yaptığımız ziyaretlerde odaların üyelerine yaptığı yatırımları nelerdir, talepleri nelerdir, onları not almaya çalıştık. Bir kere ziyaret ederek bir yerlere varmak çok mümkün değil. O nedenle bu ziyaretlerimizi sürekli yapmak istiyoruz. Sahada olmak istiyoruz. Sahada vatandaşlarımızı da dinlemeye çalışıyoruz. Özellikle bakanlarımızın Tekirdağ’a gelmeleri ve Tekirdağ’da bakanlıkları ilgilendiren konuların bu bakanlıklara aktarılması noktasında da hararetli bir çalışma yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne kıyısı olan önemli büyükşehirlerden birisi olduğunu kaydeden AKP Parti İl Başkanı Özcan, “Fakat güzel, kaliteli, potansiyeli yüksek bir büyükşehir olmamızın yanında deprem riski taşıyan şehirlerden biri de yine Tekirdağ diyebiliriz. Bu önemli bir konu. Belediyelerimizin bir çalışma yapmasını istemiştik. Süleymanpaşa, Hayrabolu, Kapaklı ve Marmaraereğlisi Belediyesi ile bu ilçelerde milletimize dokunan işler yapmaya gayret ediyoruz. Belediyelerimizi çalıştırıyoruz, yerel yönetimler araştırma ve inceleme yapıyorlar. Özellikle deprem riski olan evleri, mahalleleri ortaya çıkarmak için gayret ediyoruz. Biz bunu bütün ilçe belediye başkanlarından da istiyoruz. Bugün Çerkezköy Belediye Başkanı da, Saray Belediye Başkanı da bakanlığa sunabilecek bir çalışma içerisine girmeliler. Girmedilerse bugünü bir milat kabul etmeliler. Girdilerse de Allah onlardan razı olsun. Çünkü bu millet güvenilir binalarda yaşamayı hak ediyor. Daha kaliteli, yeşili, sosyal imkanı bol şehirlerde yaşamak istiyoruz. Bizim öncelikle denize yakın ilçelerimizde hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme geçmemiz gerekiyordu. Belediye başkanlarımızın çalışmaları neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u Tekirdağ’da ağırladık” diye konuştu. İl Başkanı Özcan, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

“YÜZDE 98-99 BAŞARI HİKAYEMİZ VAR”

 

Tekirdağ’da koronavirüs vakalarının sorulması üzerine konuşan Özcan, “Şu anda çok güzel bir ivmelenmeyle bir başarı hikayesi yazıyoruz. Şu anda sayımız çok az. Şarköy, Malkara, Hayrabolu ilçelerinde neredeyse vaka yok gibi bir şey. Bu disiplini bozmadan gitmek en doğrusu olacak. Şu anda yüzde 98-99 başarı hikayemiz var” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile ilgili soruya da cevap veren Özcan, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlar konusunda sınıfta kaldığını savunarak, “Tekirdağ ilçeleri ile birlikte aslında çok daha farklı yerlerde olmayı hak ediyor. Bizim özellikle Anadolu’nun birçok marka şehri ile yarışır, rekabet eder hale gelmemiz lazım. Oysa bizimle birlikte büyükşehir olmuş illerin bile bizden çok daha büyük yatırımlara imza attığına şahit oluyoruz. Özellikle ilçelere 2 yıl boyunca dağıtacağı paralara bakıyoruz, bazı ilçeler sanki cezalandırılmış gibi” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU