Başkan Gerenli: Kalker ocağı kararından geri dönülmeli

Pınarhisar'da yapılması planlanan ve Ergene havzasının içilebilir yeraltı sularını kirletmesi beklenen kalker ocağına karşı düzenlenen basın açıklamasına katılan Lüleburgaz Belediye Baş

GÜNDEM 12.01.2021 16:27:00 0
Başkan Gerenli: Kalker ocağı kararından geri dönülmeli

Pınarhisar’ın Camiikebir ve Beylik Mahalleleri sınırları içerisinde özel bir şirket tarafından yapılması istenen kalker ocağına karşı yoğun katılımlı basın açıklaması düzenlendi. Şirketin yaptığı başvuruyu jet hızıyla inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 12 Ocak’ta halkın katılım toplantısı yapılması yönünde karar aldı. Karar taraflı tarafsız çok sayıda kesimden tepki çekerken, Pınarhisar’da toplantının yapıldığı yerin önünde geniş katılımlı basın açıklaması düzenlendi. CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Burak Akdeniz’in basın bildirisini okuduğu basın açıklamasına CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Kent Konseyi, çevre örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“LÜLEBURGAZ DERESİ’NİN DEBİSİ GİTTİKÇE AZALIYOR”

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, dünyada her geçen gün çevre kirliliğine bağlı çevre felaketlerinin arttığına dikkat çekerek, “Yapılan tüm bu uygulamalardan sonra önümüzdeki en önemli sorunlardan biri çevre sorunudur. İklim değişikliği ve su kaynaklarımızın azalması en büyük sorunlarımızdan biri. Lüleburgaz Deresi’nin debisi gittikçe azalıyor. Lüleburgaz’a gelecek su miktarı gittikçe azalacak bundan sonra. Pınarhisar’da yapılması istenen kalker ocağı büyük çevre sorunları yaratacak. Buralarda kaynaklarımızı koruyamazsak, geleceğimize sahip çıkamayız, geleceğimizi yönlendiremeyiz ve bu dünyayı çocuklarımıza hak ettikleri şekilde bırakamayız. Çok yakın zamanda yaklaşık 250 milyon kişi sadece suya ulaşabilmek için göç etmek zorunda kalacak. Artık ülkemizde susuzluktan bahsetmeye başladık. Su kaynaklarımız tükeniyor. Yaşanan iklim değişikliğiyle ilgili çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Lütfen, hep beraber, doğaya ve çevremize sahip çıkalım” dedi. 

 

 Haber / Menşure KARDEŞ