LYKA Kütüphanesi salgın sürecinde kitapseverlerin hizmetinde

Lüleburgaz Belediyesi'nin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde (LYKA) bulunan LYKA Kütüphanesi, pandemi sürecinde hizmet veriyor. Kütüphane Personeli Nilgün Taşçı, "Kitapseverler, kü

GÜNDEM 10.01.2021 18:16:00 0
LYKA Kütüphanesi salgın sürecinde kitapseverlerin hizmetinde

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılı başlarında faaliyete açtığı ve 2 yıl gibi kısa süre içerisinde bağışlarla birlikte 29 ana dalda 5 bine yakın kitaba ev sahipliği yapan LYKA Kütüphane, salgın günlerinde de kitapseverlere hizmet sunuyor.

 

“29 ANA DALDA KİTABIMIZ BULUNMAKTADIR”

 

Kitap okumanın ya da çalışmanın yasak olduğu kütüphane, kitap ödünç almak isteyenler için açık. Belediye personeli tarafından her gün yeni kitap girişinin yapıldığı ve kitapseverlerin her an geleceği şekilde hazır tutulan kütüphanenin personeli Nilgün Taşçı, kütüphaneyle ilgili bilgiler paylaştı. Taşçı, “LYKA Kütüphanesi’nde 4 bin 945 adet kitap yer alıyor. Vatandaşların her kitap için 15 günlüğüne ödünç alma süresi var. 29 ana dalda kitabımız bulunmaktadır. Pandemi dolayısıyla kapalı olduğumuz için öğrencilerimiz vatandaşımız gelip bizden gelip kitap alabilir. Aldığı kitap sayısına göre değişiyor. Sistem bir kitap alana 15 gün süre veriyor. Üç kitap alındığı zaman bu süre 45 güne kadar uzayabiliyor” dedi.

 

“KİTAPSEVERLERE BİR AN ÖNCE KAVUŞMAK İSTİYORUZ”

 

En büyük mutluluğunun kütüphanede bulunmak olduğunu söyleyen Taşçı, “Kitapseverlere bir an önce kavuşmak istiyoruz. Kütüphanede görev yapmak benim için en büyük mutluluktur. İki üniversite öğrencisi okuttum. Çok şükür mezunlar. Buradaki öğrencileri ders çalışırken görünce çok büyük mutluluk duymaktayım. Tek temennimiz en kısa zamanda pandeminin bitmesi ve öğrencilerimizle beraber olabilmek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN