Tekirdağ'da Karacabey Merinos ırkı koç dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Hayvancılığı Geliştirme Projesi adı altında yürütülmekte olan Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi kapsamında Tekirdağ'da Karacabey

GÜNDEM 24.12.2020 15:55:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, proje ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanmasının, akrabalı yetiştiricilikten kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesinin ve işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

 

KURA USULÜ İLE YAPILDI

 

Öcal, “Projeye katılmak isteyen yetiştiricilerimizin talepleri toplanmış olup, 34 yetiştiricimize 34 adet Karacabey Merinos ırkı koçun dağıtımı kura usulü ile yapılmıştır. Alınan hayvan bedellerinin yüzde 75' i İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, geriye kalan yüzde 25'lik kısmı ise katkı payı olarak koçların dağıtılacağı yetiştiriciler tarafından karşılandı. Teslimi yapılan hayvanların üreticilerimize, ilimize ve ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı ve bereketli olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ