"Ulaşım imkanları, Tekirdağ'ı farklı kılıyor"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, uluslararası konteyner taşımacılığı yapılan ve 2019 yılında Liman İşletmeciliği Hizmetleri dalında; genel limanlar arasın

GÜNDEM 23.12.2020 17:17:00 0

Yatırımları incelemek için Tekirdağ’a gelen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaretinin ardından Asyaport Limanı'nda incelemelerde bulundu. Medlog Yönetim Kurulu Başkanı Emre Hüseyin Soyuer’in de yer aldığı ziyarette Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'den liman hakkında bilgi aldı. Limanda bulunan cami, kilise ve şapel yerlerini gezen Dağlıoğlu, limandaki çalışmaları da inceledi.

 

 

“BURASI ÖNEMLİ BİR LİMAN”

 

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Burak Dağlıoğlu, Tekirdağ'ın önemli ve yatırımcıların sıklıkla sorduğu şehirlerden biri olduğunu belirterek “İlk olarak valiliğimizi ziyaret ederek şehirdeki mevcut sanayi altyapısı ve geleceğe yönelik planlamalarla ilgili çalışma yaptık. Şimdi de Asyaport Limanı'na geldik, burası önemli bir liman. Ülkenin ihracat kapasitesine de destek sağlıyor. İnşallah uzun vadede Tekirdağ'a daha çok yatırım kazandırıldığı zaman ihracatta artacaktır. Burası uluslararası standartlarda iş yapan bir liman. Buradaki iş hacmini de yerinde görüyoruz” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ’I FARKLI KILIYOR”

 

Dağlıoğlu, yatırımların artması için çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, “Bize başvuran yatırımcıların projeleri için kendilerine Türkiye'deki alternatifleri sunuyoruz ve kendileri buna göre kararlarını veriyor. Bu anlamda Tekirdağ'da da en uygun alternatifleri kendilerine sunmak istiyoruz. İnşallah buraya daha fazla yatırım kazandıracağız. Tekirdağ bütün ulaşım olanaklarının bir arada olduğu bir yer. Asyaport Limanı'nda deniz ve demir yolunu kullanması ulaşım olanaklarını gösteriyor. Bu ulaşım imkanlarına sahip olması Tekirdağ'ı farklı kılıyor” dedi. Açıklamalarının ardından Burak Dağlıoğlu, daha sonra Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ile TCDD Kombine Taşımacılık Aktarma İstasyonu’nu ziyaret etti.

 

DENİZ LİMANLARI ARASINDA 1. SIRADA

 

Öte yandan Hizmet İhracatçıları Birliği 2019 Yılı Hizmet İhracatı şampiyonları belli oldu. Asyaport, Liman İşletmeciliği Hizmetleri dalında; genel limanlar arasında 2. sırada, deniz limanları arasında 1. sırada yer aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ