Tekirdağ'da vaka sayıları yüzde 60 azaldı

Tekirdağ, Bursa, Konya ve Kayseri Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "GÃ?

GÜNDEM 22.12.2020 11:05:00 0
Tekirdağ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tekirdağ, Bursa, Konya ve Kayseri Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanlarıyla online toplantı yaparak koronavirüs salgını ile ilgili tedbirleri görüştü.

 

VAKA SAYISI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

 

Toplantı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Tekirdağ, Bursa, Konya ve Kayseri’de salgının seyri ile ilgili tedbirleri ele aldıklarını ve illerin durumunu tekrar gözden geçirdiklerini belirtti. Günlük vaka sayılarının düşmeye devam ettiğini, kısıtlama ve tedbirlere uyumun netice verdiğini belirten Koca, “Mücadeleye ısrarla devam edelim” dedi.

 

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞLER DEVAM EDİYOR

 

Bu 4 ildeki günlük vaka sayılarında düşüşlerin devam ettiğini, bu durumun hastane ve yoğun bakım yüklerinde de yansıdığını belirten Koca, önümüzdeki günlerde vefat sayılarına da etkisini görmeyi beklediklerini söyledi. Filyasyon ekiplerinin de temaslı taramasını kesintisiz sürdürdüğünü ifade eden Bakan Koca, bu dört ildeki günlük vaka sayılarındaki düşüş oranı,  yatak doluluğu ve yoğun bakım doluluğu oranları da açıkladı.

 

GÜNLÜK VAKA SAYISI YÜZDE 60 DÜŞTÜ

 

Tekirdağ’da son bir hafta içinde günlük vaka sayılarında yüzde 60 düşüş olduğunu kaydeden Bakan Koca, Tekirdağ’da yatak doluluğunun yüzde 43, yoğun bakım doluluğunun da yüzde 59 olduğunu açıkladı. Bursa’da günlük vaka sayılarının son bir haftada yüzde 50 düştüğünü, yatak doluluk oranının yüzde 55, yoğun bakım doluluk oranının da yüzde 73 olduğunu belirten Bakan Koca, Konya’da da son bir haftada günlük vaka sayılarındaki düşüşün yüzde 50 olduğunu ifade ederek “Konya’da yatak doluluğu yüzde 52, yoğun bakım doluluğu da yüzde 66” bilgisini verdi.

 

“BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

 

Kayseri’de de son bir haftada günlük vaka sayılarında yüzde 35 düşüş olduğunu kaydeden Koca, yatak doluluğunun yüzde 58, yoğun bakım doluluğunun da yüzde 67 olduğunu açıkladı. Bakan Koca “Elbirliğiyle mücadele, tedbirlere sıkı uyumla birlikte, ilave yerel tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU