Kızılpınar'a yeni parklar kazandırılıyor

Kızılpınar'da yapımı devam eden parklarda inceleme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmalar en kısa sürede tamamlanarak yeni yaşam alanları en kısa sürede vatandaşlarımı

GÜNDEM 17.12.2020 16:10:00 0
Kızılpınar

Belediye Başkanı Vahap Akay; Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Namık Kemal ve Kızılpınar Gültepe Mahallelerinde yapımı devam eden parklarda incelemelerde bulundu.

 

“UZUN SÜREDİR ATIL DURUMDAYDI”

 

Kızılpınar Atatürk Mahallesi Milli Sokak’ta 3 bin 780 metrekarelik alanda bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akay, “Kızılpınar Mahallemizde altyapı ve yol çalışmalarını tamamladıktan sonra söz verdiğimiz gibi üst yapı çalışmalarına başladık. Kızılpınar Atatürk Mahallesi Milli Sokak üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı, uzun süredir atıl durumdaydı. Parkımızı baştan aşağı yenileyerek Kızılpınar Atatürk Mahallesi sakinlerinin ve çocuklarımızın kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı.

 

“BASKETBOL VE FUTBOL SAHASI YER ALIYOR”

 

Fatih Sultan Mehmet Parkı’nın toplam 3 bin 780 metrekare alana sahip olduğunu kaydeden Vahap Akay, “Çalışmalar kapsamında Fatih Sultan Mehmet Parkı’mızın içerisine bir adet mini basketbol sahası ve bir adet futbol sahası yaptık. Oturma alanları, yürüyüş alanları, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve fitness alanı çalışmaları da tamamlanmak üzere. Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak mahalle sakinlerimizin kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 

Kızılpınar Gültepe Mahallesi Aydın Sokak’ta devam eden park yapım çalışmalarını da inceleyen Başkan Akay, “Aydın Sokak’ta bulunan 6 bin 315 metrekarelik yeşil alanda park yapım çalışmalarında da sona gelindi. İçerisinde spor alanları, yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme alanları ve fitness gruplarının yer aldığı parkımızı da çok yakında Kızılpınar Gültepe Mahallesi sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Buradaki 6 bin 315 metrekarelik yeşil alanın 4 bin 179 metrekarelik kısmında park ve yeşil alan çalışması yapılıyor. Kalan 2 bin 136 metrekarelik alanda da Çerkezköy Belediyesi olarak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ”

 

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde 51. Sokak’ta devam eden park yapım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Akay, “Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 51. Sokak’ta bulunan 4 bin 95 metrekarelik alanda da yeni park yapımını da tamamlamak üzereyiz. Buradaki parkımızda da futbol sahası, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, peyzaj düzenlemeleri tamamlanmak üzere. 51. Sokak’taki parkımızı da çok kısa bir süre içinde tamamlayarak Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi sakinlerimizin kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA