Ilık: Ekonomiye kazan-kazan anlayışı getiriliyor

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ile Ziraat Bankası Kırklareli Şubesi Müdürü Serap Erak tarafından "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü" imzalandı. KTS

GÜNDEM 16.12.2020 16:19:00 0
Ilık: Ekonomiye kazan-kazan anlayışı getiriliyor

İmza töreninde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan ile Ziraat Bankası 100. Yıl Cadde Şubesi Müdürü Bahar Çakan da yer aldı. İmzalanan protokol ile Oda üyeleri, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde bu sistemden faydalanabilecek.

 

“TEDARİK ZİNCİRİNİN İŞLEYİŞİ VE DEVAMLILIĞI KOLAYLAŞTIRILIYOR”

 

KTSO Başkanı Soner Ilık, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında tüm üyelerimize, ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getiriliyor. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlanıyor. Ziraat Bankkart ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getirilmiş oluyor. Tedarik zincirinin işleyişi ve devamlılığı kolaylaştırılıyor. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılıyor.

 

“TEDARİK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLAR”

 

“Bu sayede, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabilecekler” diyen KTSO Başkanı Soner Ilık, “Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini, esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da, bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA