Yeni okul binası ne zaman yapılacak?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Ka

GÜNDEM 14.12.2020 16:47:00 0
Yeni okul binası ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi veren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin durumunu sordu.

 

EĞİTİM ÖĞRETİMDE AKSAMALAR OLDU

 

Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 6 alan ve 7 dalda 360 öğrenciye eğitim öğretim verdiğini belirten Kaplan, okul binasına yapılan deprem analizi sonucunda depreme karşı dayanıklı olmadığı, güçlendirme yapılmasının tavsiye edilmediği, olası bir depremde can ve mal güvenliği bakımından sakıncalı olacağı kararı verilen okulun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı onaylanarak okul binalarının yıkımının yapıldığını ifade etti. Okul öğrencilerinin geçici olarak tahsisi yapılan yerlerde iş güvenliği olmayan, sağlıksız, ortak ve aynı zamanda dar bir alana sıkıştırılarak eğitim öğretimlerine devam ettiğini belirten Kaplan, öğrencilerin mağdur olduğunu ve eğitim öğretimde ciddi aksamaların meydana geldiğini ifade etti.

 

BAKAN SELÇUK’A SORDU

 

Okulun durumunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soran Milletvekili Kaplan “Yıkılan ve Milli Eğitim Bakanlığı yatırım planına alınan yeni eğitim ve atölye binasının yapımına başlanmış mıdır? Başlanmamış ise ne zaman başlanacaktır? Ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Okulun yapımı için ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise ne zaman yapılmıştır? Söz konusu okulun yapımı için hesaplanan yaklaşık ihale bedeli tespit edilmiş midir? Tespit edildi ise bu ihale bedeli ne kadardır?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ