Ulus Pazarı'nın kapanması esnafa yaradı

Edirne'de koronavirüs tedbirleri nedeniyle Ulus Pazarı'nın kapanması nedeniyle Bulgaristan'dan gelen turistler mağaza ve dükkanlara yöneldi.

GÜNDEM 13.12.2020 17:13:00 0
Ulus Pazarı

Edirne'de cuma günleri kurulan ve bölge halkının yanı sıra kur farkı nedeniyle Bulgaristan'dan gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ulus Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılırken, alışveriş için Bulgaristan’dan gelen turistler alışverişlerini mağaza ve dükkanlardan yaptı.  

 

ESNAFA YANSIDI

 

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Ulus Pazarı'nın kapanmasının, esnafa yansıdığını ifade ederek “Pazarın kapanması dükkan sahiplerine yansıdı. Bulgaristan'dan gelenlerde azalma yok tam tersi artarak geliyorlar. Bulgaristan'dan gelenler bütün dükkanlara giderek alışveriş yapıyorlar” dedi. Zıpkınkurt, Bulgaristan'dan günlük ortalama 4 bin 500 kişinin geldiğini, hafta sonu ise bu sayının 9-10 bini bulduğunu ifade ederek “Edirne'den yiyecekten, beyaz eşya, mobilya ile aklınıza ne geliyorsa her şeyi alıyorlar. Bu da Edirne esnafına ve ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Son günlerde görüyoruz ki esnafın ciddi anlamda sıkıntısı var. Bulgar turistler bir anlamda bizim için can simidi oluyor” dedi.

 

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

Bulgaristan’dan gelen turistlerin kişi başı harcamasının 100 eurodan 150 euroya çıktığını ifade eden Zıpkınkurt, “Kente baktığımızda her esnafta bir Bulgar müşteri var alışveriş yapan var. Bu da bizim için önemli” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA