Gerenli'nin çağrısı Lüleburgaz halkından karşılık buldu

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin, 'Sıbyan Mektebi tarih müzesi olsun' çağrısına 2 günde 300'ü aşkın kişi imza attı. Belediye Başkanı Gerenli, Lüleburgaz halkının da desteği

GÜNDEM 1.12.2020 14:20:00 0
Gerenli

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin, Sıbyan Mektebi’nin 'Tarih müzesi olsun' çağrısı vatandaşlardan karşılık buldu. Lüleburgazlı vatandaşların da sosyal medyadan destek verdiği çağrı sonucunda imza kampanyasına 2 günde 300’ü aşkın kişi imza attı.

 

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BOYNUMUZUN BORCU”

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı çağrıyla, tarihi binayı tarih müzesi yapacak iradeye sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Gerenli, "Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu bizim için en önemli görevlerden biridir” ifadelerini kullanmıştı.

 

“BİZ ORAYI SADECE MÜZE YAPMAYACAĞIZ”

 

Başkan Gerenli, Lüleburgaz halkının da desteğiyle 450 yıllık tarihi binayı kente müze olarak kazandırma konusunda hevesli olduklarını belirterek, “Biz orayı sadece müze yapmayacağız. Buna paralel olarak Sokollu Mehmet Paşa Camii’nin bahçesinde ağaçların bulunduğu alanı da Lüleburgaz halkına kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde çağrıda bulunmuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA