Belediyeden Sevgi Mutfağı Projesi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata geçirilen Sevgi Mutfağı Projesi kapsamında, adresleri tespit edilen vatandaşların evlerine haftanın 7 günü yemek dağıtılac

GÜNDEM 30.11.2020 15:59:00 0
Belediyeden Sevgi Mutfağı Projesi

 

 

Salgının başladığı günden bu yana 620 aileye 210 bin TL’lik nakdi destek sağladıklarını belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Sevgi Mutfağı Projesi kapsamında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için haftanın 7 günü sıcak yemek dağıtımı yapılacağını dile getirdi.

 

 

“İMSENİN YATAĞA AÇ GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ”

 

Sevgi Mutfağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gerenli, “Bu uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Lüleburgaz’da hiç kimsenin yatağına aç girmesini istemiyoruz. Bu nedenle gerçek ihtiyaç sahiplerini doğru bir şekilde belirlemek için önce Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk” dedi.

 

 

HEDEF YOK  EDİLMİŞ YOKSULLUK

 

İhtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edildiğini söyleyen Başkan Gerenli, Hedeflerinin doyurulmuş yoksullar değil yok edilmiş yoksulluk olduğunu dile getirdi. Bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Gerenli “Yerel yönetimler olarak yapabileceğimiz, bizim elimizdeki imkanlar doğrultusunda Lüleburgaz’da maalesef bu yaşanan şartlarda, evinde yemeği pişmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşıp, kimsenin yatağa aç girmemesini sağlayacağız” dedi.

 

ADRESLERİNE GÖNDERİLECEK

 

Yemeklerin ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yatalak ve bakıma muhtaç vatandaşlara gönderileceğini kaydeden Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Samet Servet de “Her gün yaptığımız yemekleri 72 saat boyunca kavanozlarda saklıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz denetimlerini yapıyor. Mevzuatın bütün gereklilerini yerine getirdik. Haftanın 7 günü günde bir öğün yemek göndereceğiz. Şu an başvuruları alıyoruz. Kişilerin durumunu sahada kontrol ediyoruz. Kontroller neticesinde uygun olanlara da yemeklerimizi göndereceğiz” dedi.

 

 

Haber/ Buse SERİN