Çetin: 2018 Kapaklı yılı olacaktı, o yıl hala gelmedi

Kapaklı'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın 2017 yılında söylediği "2018 yılı

GÜNDEM 28.11.2020 15:57:00 0
Çetin: 2018 Kapaklı yılı olacaktı, o yıl hala gelmedi

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediyenin ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

“KAPAKLI’YA ÖNEMLİ BİR DEĞER KAZANDIRACAK”

 

Kapaklı’da bulunan sıcak termal su sondaj çalışmaları için geçtiğimiz günlerde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)  ile protokol imzaladıklarını anımsatan Başkan Çetin, “Termal su ile ilgili her şey hazırlandı. MTA’nın personeli burada. Sahada hazırlıkları yapıyoruz. Bunu MTA ile ortaklaşa yapacağız. 3 ay kadar süreceğini öngörüyorlar. Hava şartları olumlu giderse Mart ayı gibi suya ulaşırsak Kapaklı’ya çok önemli bir değer kazandıracak” dedi. 

 

“PINAR BULVARI’NIN ALTYAPISI 6 AY SÜRDÜ”

 

Altyapı ile ilgili de konuşan Çetin “TESKİ tarafından yapılan Pınar Bulvarı altyapı çalışması 6 ay sürdü. Pınar Bulvarı’nda yapılan Erbay Caddesi’nde de yapılıyor. Ortada büyük yağmursuyu giderleri, sağında ve solunda kanalizasyon yenileniyor ve yine sağında ve solunda içme suyu hattında asbest borular değiştiriliyor. O borular 90’lı yıllarda yapıldı. Onlar yapılırken binalar 3 kata kadar öngörülmüş. Bugün orada 6 katlı binalar var. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki su deposundan biz Atatürk Mahallesi’ndeki 8 katlı binalara su basıyoruz. Suyun 8’inci kata çıkabilmesi için basıncını artırıyoruz. Basınç artınca asbest borular patlıyor. TESKİ tarafından o hat yenilendi. Atatürk Mahallesi’ne de yeni bir su deposu yapılıyor. Böylelikle her depo, bulunduğu mahalleye hizmet verecek. Daha az basınçla daha kolay su temin edilecek. Ama bizim asıl sorunumuz altyapı. Eskiden yağmur sularının hepsi kanalizasyona bağlanmış. Yapılaşma ve betonlaşma ile birlikte yağmursuyu toprakla buluşamıyor. Asfaltın, betonun üzerinde taşkınlara neden oluyor. O yüzden yağmur sularını toplayacak hattın yapılması önem arz ediyor” dedi.

 

 

“FABRİKA SERVİSLERİNİ PINAR BULVARI’NA SOKMAK İSTEMİYORUZ”

 

Pınar Bulvarı’nın altyapısının 6 ayda bittiğini, Erbay Caddesi’nde de 3 ayda daha yarısına gelindiğini kaydeden Çetin “Fabrika servislerini Pınar Bulvarı’na sokmak istemiyoruz. Erbay Caddesi’ndeki altyapı çalışmaları biran önce biterse, servislerin güzergahlarını Erbay Caddesi’nden verip Pınar Bulvarı’nı daha çok insanların yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz. Pınar Bulvarı’nda 2 noktada yolcu alıyorlar. 2 nokta için burada trafik yoğunluğu yaşatmayalım istiyoruz. Yıldızkent Kavşağı’nı da biraz rahatlatmış oluruz. TESKİ’nin Kapaklı’ya hızlı yapmasını istiyorum” diye konuştu.

 

 

“BETON YOLLARIN TAMAMI ASFALTLANACAK”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2020’de Kapaklı’da hiç asfalt çalışması yapmadığını söyleyen Çetin,  “Pınarça yolunu beton yol yaptılar. Çeken Caddesi’ne beton yol yaptılar. Barış Manço Bulvarı’nda stabilize yol çalışması yaptılar. Aynur Caddesi’ne beton yaptılar” dedi. Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan asfalt ihalesi ile ilgili de konuşan Çetin “Hava şartları elverişli olduğu sürece asfalt çalışmalarına devam edeceğiz. Bu ihalenin içerisinde 120 kilometre asfalt, 25 kilometre kilit taşı ve 50 kilometre de kaldırım taşı var. Kapaklı’da imar alanı içerisinde 400 kilometreye yakın yolumuz var. Bunu önceliklendirdik. Öncelikle beton olan yolların tamamını asfalt yapacağız. Gerekirse bir ihaleye daha çıkacağız. Kapaklı’nın yollarla ilgili sorunu var. Altyapımız iflas noktasında. Biz bu asfaltları yapıyoruz ama ileride patlak ve kazı olursa o alan zarar görecek” dedi.

 

“DOĞA AFFETMİYOR”

 

Yıldızkent Kavşağı’ndan itibaren Karaağaç’a doğru olan bölümde daha önce açık bir dere olduğunu ve bu derenin kapatıldığını anımsatan Çetin “Bu derenin altı büyük ihtimalle pislik ve çamurla dolmuş vaziyette. Oranın temizlenmesi ile ilgili DSİ ile görüştük. Bir temizlik yaptıracaklar. Vatandaş ‘dereyi kapatın’ diyor. Ama dere kapalı olunca doğa affetmiyor, su gidemeyince taşkınlara neden oluyor. Su baskınlarından dolayı Yıldızkent Kavşağı’ndaki proje değiştirildi. Dal-çık olarak planlanan proje viyadük projesine dönüştürüldü” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYEYE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

 

Göreve geldiklerinde 64 milyon lira olan belediyenin borcunu 1 buçuk yıllık sürede 40 milyon liranın altına indirdiklerini kaydeden Çetin, TOKİ’den aldıkları 33 dönümlük yerde de yeni bir proje geliştireceklerini söyledi. Sıcak termal su bulunursa bunun da belediyeye ciddi gelir getireceğini kaydeden Çetin, suyu bulduklarında otellerle, bu işi yapanlarla görüşeceklerini, ücret karşılığı suyu vereceklerini, seracılık yapmak isteyenlere de su sağlayacaklarını belirtti.

 

 

“HAK KAYBINI TALEP EDECEĞİZ”

 

Önceki dönemde hayata geçirilen Rüzgar Gülü Projesi’nde gelinen son aşamayı da anlatan Başkan Çetin, Rüzgar Gülü’nün borcunun bittiğini söyleyerek “Şimdi kanuni yolla hukuki olarak hakkımız olanı talep edeceğiz. Çalışmadığınız süre için bize şu kadar borcunuz var diyeceğiz. Bunu hukuken tescilleyeceğiz. Onlar ‘sen ödemiyorsun, biz de çalıştırmıyoruz’ deme hakkına sahip değiller. Biz defalarca yazışma yaptık” dedi.

 

“BÖLGEMİZE DEĞER KATMASINI AMAÇLIYORUZ”

İkizgöller’de hayata geçirmek istedikleri film platosu ile ilgili de konuşan Başkan Çetin, “İhale hazırlıkları devam ediyor. Ağaçları kesmeden toplam maliyeti 20 milyonu geçen bir yatırım yapılacak. Biz buraya bir film platosu yapılsın istedik. Özellikle pandemiden dolayı ajanslar sürekli dışarıda mekanlar arıyorlar. Birkaç firma geldi. Önümüzdeki hafta ihale tarihi belli olacak. Açık ihale olacak. Maksadımız terli turizme dikkat çekmek ve Kapaklı’nın adını duyurmak. Oradan çok büyük gelir hedeflemiyoruz. Bölgeye değer katsın istiyoruz” diye konuştu.  Yıldızkent Kavşağı’yla ilgili çok ciddi gelişmelerin olduğunu söyleyen Başkan Çetin, yakında burasıyla ilgili bir müjde vereceklerini söyledi.

 

 

“BİR YILDA ÇÖZÜLMÜYORSA ART NİYET ARARIM”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sitemlerini de dile getiren Albayrak “Kültür Merkezi meselesi yaşadık. 1 yıl Kültür Merkezi’ni bize vermediler. TESKİ’yi oraya taşıdılar. En sonunda yanlıştan dönüp bize devrettiler. Bir süre eksiği vardı. Yine de buna dair bir şey demedik. Kendi bütçemizden tadilatını, temizliğini, bakımını yaptık. Ama bir yıl kaybettik. Bir yıldır Millet Bahçesi sorunu yaşıyoruz. Geçen sene aralık ayından beri Millet Bahçesi’nin imar planları ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bir yılda çözülmüyorsa ben burada art niyet arıyorum. Bu kadar problem olan konu nedir? Başka yollardan valilik üzerinden, bakanlık üzerinden çözmeye çalışıyoruz. Bugünlerde imar planları hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tapuları teslim etseydik, bütçe alıp uygulamaya geçirecektik. Şimdi başka bir metotla çözmeye gayret ediyoruz” dedi.

 

“BU SİYASET BAYATLAMIŞ SİYASET”

 

Pınar Bulvarı’nda sorun yaşadıklarını dile getiren Çetin “Erbay Caddesi’nde de 3 ayda 150-200 mesafede çalışma yapıldı. Bunlar çok masumane gelmiyor bana. Bu siyaset eski, çürümüş, bayatlamış bir siyaset. Bunun yapılmamasını istiyorum. Bütçedeki dağılıma baktığımızda da aynı şeyi görüyoruz. Bu sene büyükşehir ilçemize hiç yatırım yapmamış. Her şeye rağmen ben pozitif yaklaşıyorum. Kadir başkan bizim Kadir ağabeyimiz. Her gittiğimizde kendisine saygı, hürmet gösteriyoruz. Sıkıntıların çözümü noktasında destek istiyoruz. Meydanı da kendisine söyledim. ‘yapmayacaksanız bize verin’ dedim. ‘Dilekçeni yaz’ dedi. Yazdım ama kendi gruplarında reddetmişler. 2 ay sonra konu yeniden gündeme geldi, ‘Yapmayacaksanız, ben bakanlıkla görüşürüm, bu projeyi yaparız’ dedim. Tekirdağ’ın bütününde 11 ilçemize de nereden olduğu önemli değil bir yatırım geliyorsa canıma minnet, ne güzel. Biz bakanlıktan getirtmeye çalışalım, büyükşehir de kendi bütçesini adaletli bir şekilde dağıtmaya çalışsın. İsteğimiz bu. Adaleti savunan sosyal demokrat anlayışına yakışmadığını düşünüyorum” dedi.

 

“2018 YILI KAPAKLI YILI OLACAKTI”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın 2017 yılında söylediği “2018 yılı Kapaklı yılı olacak” sözünü de anımsatan Çetin “O yıl hala gelmedi. 2019, 2020 geçti. 2021’e de bakıyoruz. Belki 2023’e doğru Kapaklı yılı olur” dedi. Başkan Çetin Tekirdağ’a yapılacak çöp depolama alanı ile ilgili de konuşarak “Biz artık çöp oraya gitsin, yok buraya gitsin konusunu geçelim. Bertaraf tesisi yapalım. Mantıklı olanı da bu. Büyükşehir olmadan önce her yerde vahşi depolama çöp sahası vardı. Kapaklı’da ormanın içindeydi. Çerkezköy’de Tepe’deydi. Allah’tan büyükşehir geldi, bunların hepsini ortadan kaldırdı, yeni bir tesis oluşturdu. Yapılan vahşi depolamanın bir kat iyisi. Ama bize bertaraf tesisi lazım. Çöp hiçbir yere depolanmasın, bunun bertarafı yapılsın, kaynak sağlansın ve Trakya kazansın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU