Vali Bilgin, Vize'de ziyaret ve incelemelerde bulundu

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışları yapmak üzere Vize'ye gitti. Hasbuğa köyünde "Reflektör Tak, Görünür Ol" projesinin uygulamasına katılan V

GÜNDEM 28.11.2020 11:07:00 0
Vali Bilgin, Vize

 

“Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında traktör sürücülerinin, hem kendileri hem de karayolundaki diğer araçlar için hayati önem taşıyan reflektör ve uyarı lambalarını takmalarını sağlamak, traktörlerin karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla güvenli traktör kullanımı için Jandarma Trafik ekipleri tarafından Vize’ye bağlı Hasbuğa köyünde reflektörlerin dağıtımı ve uygulaması Vali Osman Bilgin’in katılımıyla yapıldı.

 

 

TARİHİ TAŞ ÇEŞMEYİ İNCELEDİ

 

Program sonrası Vali Bilgin, Vize Hasbuğa köyünde İl Özel İdaresi tarafından "Köylerimiz Canlanıyor Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan tarihi taş çeşmeyi inceledi. Bilgin, “Bu projeyle kültürümüzün önemli bir parçası olan tarihi çeşmelerimizi gelecek nesillere aktarıyoruz. Köyümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

İHTİYAÇ HALİNDE İZOLASYON MERKEZİ OLARAK KULLANILACAK

 

Vali Osman Bilgin, Hasbuğa köyündeki programların ardından Vize’de engelli vatandaşlara hizmet vermek üzere Vize Mete Sağlık ve Sosyal Hizmetler sahibi Ergin Mete tarafından yapımı tamamlanan Özel Vize Mete Engelli Bakım Merkezi’nin açılışını yaptı. Vali Bilgin, açılışı yapılan merkezin pandemi süresince gerek görülmesi halinde izolasyon kuruluşu olarak kullanılacağını kaydetti.

 

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEŞEKKÜRÜN EN BÜYÜĞÜNÜ HAK EDİYOR”

 

 

Özel Vize Mete Engelli Bakım Merkezi’nin açılışından sonra Vali Bilgin, Vize’de restore edilerek kaymakamlık binası yapılacak olan tarihi binada incelemelerde bulundu. Ardından Vize’de yapımı tamamlanarak hizmete giren ve hasta kabulüne başlayan yeni Devlet Hastanesi’nde Sağlık çalışanlarını ziyaret eden Vali Bilgin, “Sağlık çalışanlarımız teşekkürlerin en büyüğünü hak ediyor” dedi. Vali Osman Bilgin, Vize ziyaretinde son olarak AB proje desteği ile restore ettirilen turizm merkezi ve sosyal tesis binasını gezerek, incelemelerde bulundu.

 

 

Haber / Yener AKBABA