Balıklandırılan göletlerde denetleme yapıldı

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından balıklandırılan göletlerde denetim yapıldı. Yetkililer, Mayıs ayında göletlere bırakılan yavru sazan balıklarının 1,5-2 yıl içeris

GÜNDEM 26.11.2020 17:42:00 0
Balıklandırılan göletlerde denetleme yapıldı

 

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması, sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla iç su kaynaklarının rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi ve su ürünleri tüketiminin arttırılması için ihtiyaç duyulan su kaynaklarına mayıs ayında 96 bin adet yavru sazan balığı bırakılırken, dün de balıklandırılan göletlerde denetleme ve inceleme yapıldı.

 

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

 

Kırklareli’de balıklandırma çalışması yapılan göletlerde kontrol ve denetimler yapıldığını belirten İl  Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri “Göletlere bırakılan bu yavru sazan balıkları 1,5-2 yıl içerisinde avlanılacak büyüklüğüne ulaşacak. Sazan balıklarından üst düzeyde fayda alınabilmesi için 40 santimetrenin altındaki balıklarının avlanılmaması gerekiyor. Bu balıkların yılda en az bir kez yavru bırakmasına imkan verilmesi, sürdürülebilir balıkçılık için ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 

 

Haber / Yener AKBABA