'Sadece bir gün değil, her gün kalbimizdesiniz'

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende öğretmenlere hitap eden Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek "Sizler,

GÜNDEM 24.11.2020 18:02:00 0

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Tekirdağ’da düzenlenen törenle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Tarihi Valilik binası önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı.

 

 

"ÜLKEMİZ İÇİN UMUT KAYNAĞISINIZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan sizler, ülkemiz için daima umut kaynağısınız. Bu nedenledir ki yüreğindeki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan değerli öğretmenlerimiz sayesinde güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz” dedi.

 

 

“SADECE BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN KALBİMİZDESİNİZ”

 

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Ulusan, “Dünyanın en kutsal mesleğini yıllarca ifa edip sevgiyle, emekle, özveriyle, sabır ve hoşgörüyle öğrencilerini yetiştirerek emekli olmuş öğretmenlerimize ve yine ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim öğretim faaliyetini sürdüren istikbalimizin mimarı olan değerli öğretmenlerimize ne kadar minnet duysak azdır. Sizler, hem mazimiz, hem istikbalimizsiniz. Sadece bir gün değil, her gün kalbimizdesiniz” dedi.

 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende Ersan Ulusan’ın konuşmasının ardından Namık Kemal Lisesi Öğretmeni Nuh Eysenboğa ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ adlı şiiri okudu. Törenin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası bahçesine fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kapaklı’da da tören düzenlendi. Saat 10.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın öğretmenlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelen sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN