Planlama raporu için sözleşme imzalandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan "Tekirdağ-Çorlu Çerkezköy İçmesuyu Projesi Kömürköy Kızılağaç ve Balaban Barajlar

GÜNDEM 23.11.2020 16:56:00 0
Planlama raporu için sözleşme imzalandı


Tekirdağ-Çorlu Çerkezköy İçmesuyu Projesi Kömürköy Kızılağaç ve Balaban Barajları Planlama Raporu işinin ihalesinin ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.  DSİ’den yapılan açıklamada Tekirdağ-Çorlu Çerkezköy İçmesuyu Projesi Kömürköy Kızılağaç ve Balaban Barajları Planlama Raporu işinin, Kömürköy, Kızılağaç ve Balaban Barajları ile Tekirdağ-Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin içme-kullanma suyunun temini amacını taşıdığı belirtildi.

 

İŞİN SÜRESİ 720 TAKVİM GÜNÜ

Söz konusu iş kapsamında, hidrolojik verilerin ve nüfus projeksiyonunun elverdiği ölçüde İstanbul’un ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Istranca su temin sistemini takviye etme olanaklarının araştırılacağı ifade edilerek “Bu sebeple, bu iş kapsamında yapılacak çalışmalar, Meriç Nehri’nden Çorlu’ya su aktarımı ve İstanbul İçmesuyu sistemine ait mevcut ve mutasavver tesisleri ile birlikte, su temini ve işletilmesi açısından beraber değerlendirilecek. İşin süresi 720 takvim günüdür” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU