Lüleburgaz'ı lavantalar süsleyecek

Kent peyzajında kendi yetiştirdiği çiçekleri kullanmak için harekete geçen Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda 2.5 dönümlük arazide 4 bin 500 kök lavanta ekimi yaptÄ

GÜNDEM 20.11.2020 13:41:00 0
Lüleburgaz

Lüleburgaz Belediyesi Edirne Bayırı Mevkii'nde bulunan tarım arazisinde lavanta yetiştirmek için girişimlere başladı.

 

4 BİN 500 KÖK LAVANTA DİKİLDİ

 

Tarlayı ekilebilir hale getiren Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tarlaya 4 bin 500 kök lavanta dikti. Dikilen lavantalar 2 yıl sonra ilçe genelindeki çiçeklendirme çalışmalarında kullanılacak. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik arazide ekim işlemini yapan belediye, lavanta bitkisinden verimi 2 yıl sonra alacak. İki yıl sonra ekilebilir hale gelecek olan lavantalar çelik alınarak kentin dört bir yanına ekilecek.

 

GERENLİ, LAVANTA TARLASINI ZİYARET ETTİ

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de çalışmaları takip etti. Lavanta tarlasına giden Gerenli, Park ve Bahçeler Müdürü Necmi İnci'den bilgi aldı.  Başkan Gerenli, “İki yıl sonra binlerce lavantayı ilçenin dört bir yanındaki cadde, sokak ve park gibi peyzaj alanlarında kullanacak olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, hem çiçek maliyetinden büyük ölçüde kurtulmuş olacak hem de dayanıklı ve güzel kokulu bir bitki olan lavantalar kendi maliyetini çıkarmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ