Altın Karınca ödülleri sahiplerini buldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri, bugün İstanbul'da yapılan ödül töreninde sahiplerini buldu. 2017 yılında 'Yardıma Uzanan İlk El" isimli projes

GÜNDEM 18.11.2020 16:06:00 0
Altın Karınca ödülleri sahiplerini buldu

 

Marmara Belediyeler Birliği üye belediyelerinin ve iştirak şirketlerinin başvuruda bulunabildiği Altın Karınca’da belediyelerin projeleri yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirildi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Altın Karınca Ödülleri 2020 kapsamında 381 proje başvurusu değerlendirmeye alınırken, en fazla başvuru alınan kategori ise “Sosyal Hizmetler” kategorisi oldu. Bugün saat 10.00’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de Marmara Belediyeler Birliği 2020 Yılı II. Meclis Toplantısı’nın akabinde düzenlenen ödül töreninde belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödülleri Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edildi.

 

 

TEKİRDAĞ’A 2 ÖDÜL

 

52 projenin ödüllendirildiği Altın Karınca’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde hazırladığı ‘Yaşadığım Alanlar Ve Kültürel Miraslarım Depreme Hazır’ projesiyle ödüle layık görülürken, Çorlu Belediyesi de ‘Yerel Kalkınma ve İşbirliği’ kategorisinde “Hanımeli Çarşısı” projesi ile ödül aldı.

 

EDİRNE BELEDİYESİ’NE 2 ÖDÜL

 

Edirne Belediyesi ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde ‘Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi’ isimli proje ve ‘Mimari Kentsel Tasarım’ kategorisinde ‘Yambol ve Edirne - Tunca'nin İki Şehri’ isimli proje ile ödül alırken, Kırklareli Belediyesi de ‘Mimari ve Kentsel Tasarım’ kategorisinde ‘Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi’ projesiyle ödüle layık görüldü.

 

“EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ ÜRETEN KADINLAR HAK EDİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri kapsamında Afet Yönetimi kategorisinde “Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Miraslarım Depreme Hazır” projemiz birincilik ödülü almaya hak kazandı” diyerek projede emeği olanlara teşekkür etti. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde Yerel Kalkınma kategorisinde ‘Hanımeli Çarşısı’ projesi ile ödüle layık görüldüklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Bu projeye sevgisini ve emeğini katan Kent Konseyi Kadın Meclisimize, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Strateji Geliştirme Müdürlüğümüze ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Çorlu’muzun emektar ve üreten kadınları hak ediyor” dedi.

 

“PROJELERİMİZ ALTIN KARINCA İLE TAÇLANDI”

 

381 projenin katıldığı Altın Karınca 2020 Ödül Töreni'nde 2 ödül birden almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Afet Yönetimi ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde aldığımız bu iki ödül de Edirne'miz için ne kadar doğru işlere imza attığımızın en büyük ve en somut göstergesi. Projelerimiz, Altın Karınca ile taçlandı. Bu başarı hepimizin, bu başarı Edirne'nin” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU