Saygın: CHP, kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir

Organize suç örgütü liderliğinden yargılanan ve ceza alan Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret dolu ifadelerine bir tepki de Tekirdağ'dan geldi.

GÜNDEM 18.11.2020 14:12:00 0
Saygın: CHP, kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir

 

Yazılı bir açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında; “Mafya liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının serbest bırakıldığını ancak düşünce suçlularının hapsedildiğini” ifade eden konuşması sonrasında; organize suç örgütü lideri suçlamasıyla cezaevinde yatarken, iktidar destekçisi bir parti liderinin açıklamaları sonrasında alelacele yapılan infaz düzenlemesiyle tahliye olan bir mafya bozuntusunun, genel başkanımızı hedef alan mektubunu, sosyal medya hesabından yayınlamasını hayretle ve üzülerek takip ettik” dedi.

 

“EGEMENLİĞİMİZİ HİÇBİR ZÜMREYE VE SINIFA BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Genel merkez tarafından hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılan, 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin 2’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir” ifadelerini anımsatan Saygın “Partimizin 37. Kurultayında ilan ettiğimiz gibi egemenliğimizi hiçbir surette; hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakmayacağız. Kendisini tek başına millet olarak, tek başına devlet olarak görenlerle mücadele edeceğiz. Cumhuriyetimizin üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Bu uğurda her bedeli ödemeye hazırız.  Bu mafya-Çete düzenine son vereceğiz” dedi.

 

“ASLA PABUÇ BIRAKMAYIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kabadayılara pabuç bırakacak bir parti olmadığını kaydeden Saygın “Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olan bu olay, mevcut iktidarın ülkemizi 18 yılda nerelere getirdiğini gözler önüne sermektedir. Atatürk’ün partisi olan asırlık Cumhuriyet Çınarı partimizin neferi olarak bizler; mafya bozuntularına, sözde kabadayılara asla pabuç bırakmayız. Genel Başkanımıza nereden ve kimden gelirse gelsin hiçbir tehdidi kabul etmeyiz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve MHP lideri Sayın Bahçeli'nin bu durumu tasvip etmeyeceklerine inanmak istemekle birlikte, serbest bırakılan ve beslenen bu mafya bozuntusunun açıklamaları hakkındaki değerlendirmelerini merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“SORUMLUSU, BU ŞEKİLDE KONUŞMA İMKANI VEREN DÜZENDİR”

 

İl Başkanı Saygın “CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Siyasete düşen bu gölgenin sorumlusu; mafya babalarına bu şekilde konuşma imkanı veren düzendir, özellikle af İçin uğraş veren Cumhur ittifakının liderlerinden Devlet Bahçeli’dir, İçişleri bakanıdır, iktidardır. Bu düzeni yaratanlar ve savunanlardır.  Ülkede mafya babası diye anılan ve insana saygısı olmayan bir şahsiyetin milyonları temsil eden ana muhalefet lideri hakkında "Akıllı ol" ifadesini kime güvenerek sarf ettiğini Yüce Milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU